Радостно е, че все повече пловдивчани посещават ледената пързалка и

...
Радостно е, че все повече пловдивчани посещават ледената пързалка и
Коментари Харесай

Зико: Пловдивчани обичат да карат кънки и чакат с нетърпение ледената пързалка


Радостно е, че от ден на ден пловдивчани посещават ледената пързалка и тя се трансформира в обичано място, където те могат да се забавляват всеки ден. Това съобщи кметът Здравко Димитров, който през днешния ден посети най-новата атракция в града.

Преди броени дни в Пловдив порти отвори най-голямата ледена пързалка на Балканския полуостров, като сходни има единствено във Виена и Москва. Общата ѝ повърхност е 4000 кв. м., като за първи път са построени алеи, които влизат във вътрешността в Цар-Симеоновата градина до фонтана Деметра, което прави карането на кънки още по-приятно.

„ Всяка година ледената пързалка е все по-голяма, което е доказателство, че пловдивчани и посетители от други градове обичат да карат кънки и чакат с неспокойствие да я открием “, добави още кметът.

Собственикът на пързалката Николай Денев показа, че към този момент има цели групи с деца от други градове, които си резервират час.

И тази година Община Пловдив е осигурила децата от обществените домове в града да посещават пързалката гратис.

1100 чифта кънки са разполагаем на феновете на кънките, а работното време е всеки ден от 9.30 до 22.00 часа. За начинаещите се дават тренажори, с чиято помощ се образоват да се пързалят по леда.

Близо до оборудването на пл. „ Централен “ сега се слагат коледни къщички. Допълнително с наближаването на празника Рождество Христово кв. „ Капана “ още веднъж ще е подготвен да посрещне посетители, а на пл. „ Стефан Стамболов “ ще има детска музикална стратегия.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР