Радостно е, че още в началото на новата 2018 година

...
Радостно е, че още в началото на новата 2018 година
Коментари Харесай

Безглави пилета

Радостно е, че още при започване на новата 2018 година бяха разгласени две значими открития. Това написа за уеб страницата „ Редута “ Любослава Русева.

Първо. Американски учени се натъкнаха на необичайно творение на дъното на Мексиканския залив, което нарекоха „ Безглавото пиле “. Особеното при него е, че няма мозък, а единствено излизащи от тялото израстъци, сходни на крила. С тях то реагира на досег и на светлина, отново с тях се храни. По-голямата част от времето си необикновеното творение прекарва на морското дъно, само че може и да плува. То в действителност е морска краставица с поетичното име Enypniastes eximia, или Мечтателят.

Второ. След като държавното управление одобри (забележете!) план за решение за предложение до Народното събрание за одобрение на Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение, будни политици и жители откриха, че конвенцията узаконява „ третия пол “. Тъй като в документа няма нищо сходно, това свое изобретение те направиха само с помощта на неосезаемата си дарба за усещане, така наречен шесто възприятие. И по този начин потвърдиха, че в действителност съществува „ трето око “, което се намира в междинния мозък, по-точно в епифизната жлеза сред веждите. Доколкото същите съумяха да провидят в конвенцията и желание за легализиране на хомосексуалните бракове, без подозрение ще се окаже правилно, че „ третото око усилва интуицията и човек съумява да планува развоя на събитията, без да се замисля “…

Най-радостно е обаче, че и двете открития водят до един значим извод: умерено може да се живее без мозък. При това не е наложително да сте морска краставица на дъното на океана – задоволително е да реагирате на досег, т.е. на операция. Желателно е още към пипалцата ви непрекъснато да се подмята храна, в която да се фокусирате, с цел да могат хищниците необезпокоявано да си плячкосват. А най-добре е плячкосването да бъде представяно като фантазия – да вземем за пример по какъв начин в океана се излива бетон, така щото в него да се влеят реки от туристи. Enypniastes eximia неслучайно е наречена Мечтателят – до момента в който хрупа водорасли, тя си показва лифтове, хотели, спа-центрове и прочие хубавини, с цел да заживее най-накрая като хората, пардон, морска краставица!

Впрочем грешката не е чак толкоз сериозна, като се има поради по какъв начин още преди години реномираният в. „ Атака “ успокои читателите си, че няма несъгласие в това да се мислиш за човек, а в действителност да си морска краставица:

„ Професорът по неврология от университета в Шефийлд Джон Лорбър прави изследвания по един доста забавен въпрос – дали на човек му е необходим мозък. Неговите проучвания стартират инцидентно, откакто академични доктор в Шефийлд му пратил студент по математика във връзка на нищожно заболяване. Професор Лорбър вижда, че главата на момчето е малко по-голяма от естественото.

Когато преглежда главата на пациента на скенер, Лорбър открива, че в нея на практика няма мозък. Вместо двете полукълба, запълващи черепната празнина, студентът имал по-малко от един милиметър мозъчна тъкан, покриваща върха на гръбначния дирек. “

Според органа на един от днешните обединени патриоти и съуправленци „ никой не може да изясни по какъв начин хора без забележим мозък въобще са живи “. От друга страна обаче, точно това би могло да послужи за пояснение за какво такива не реагират, когато става дума за безобразия, засягащи живота им. Като не са живи, какво тогава да бранят, нали?

Но има и още една добра вест: от случая с 52-годишния французин Матю Р. стигаме до заключението, че освен може да се кара без мозък, а и никой да не забележи. По време на проучване през 2007 година в неговата черепна кутия е намерено толкоз нищожно количество мозъчно вещество, че на процедура Матю е „ безглаво пиле “. Както осведоми научното списание Lancet обаче: „ Той живее напълно обикновено и нервно-психичното му развиване е в норма, като в продължение на дълги години даже е женен и има две деца. Единственото, което може да бъде признато за някакъв проблем при него, е по-ниският му коефициент на просветеност. Но даже това не му попречва да постъпи на работа като държавен чиновник “…

Любопитното е, че в случай че Матю беше от „ третия пол “, това сигурно щеше да направи усещане, до момента в който фактът, че е живял и вземал решения за другите без съществуването на мозък, не е тормозил никого. Още по-любопитно е, че по същия метод стои въпросът с даден политик или безсънен жител с „ трето око “ – хората с лекост му се връзват, без да виждат, че става дума за нелепости или напряко за неистини. „ Ужас, притискат ни да признаем третия пол! “, провикват се надлежно манипулаторите, с цел да притиснат в ъгъла някой жизненоважен проблем, да затрупат всеки диалог под камара от невидими закани.

Разбира се, те имат всички учредения да го вършат, тъй като от дълго време са стигнали до следното просто изобретение:

Дайте ни единствено един лост от небивалици и опорна точка от измислици, с цел да ви спуснем още по-надолу! На идващото дъно, на по-следващото дъно, сетне на по-по-следващото и по този начин нататък. Пък в случай че някой ден в дълбините американските учени се натъкнат на някакви странни създания, дано се чудят имат ли си те глави. И живи ли са въобще?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР