Радостна новина е, че се предвижда да се строи детска

...
Радостна новина е, че се предвижда да се строи детска
Коментари Харесай

Доц. Радосвет Горнев: Детската болница трябва да е част от болница „Лозенец“

Радостна вест е, че се планува да се строи детска болница в двора на болница „ Лозенец “, а не мол, казино или жилищна постройка. Взето е обаче решение, което не дава отговор на аршин. Никой не е срещу да се надгражда болница „ Лозенец “. Болницата е университетска и дава отговор на потребностите на студентите по медицина в СУ. Това съобщи доцент Радосвет Горнев в студиото на „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия.

По думите му педиатрията би трябвало да бъде част от Университетската болница „ Лозенец “.

„ В България 10 години не се е правила бъбречна трансплантация. Позорно е! Трябва да имаме действително и дейно детско опазване на здравето “, безапелационен беше доцент Горнев.

Бързото решение за него е надграждане и потребление на потенциала на болница „ Лозенец “ – откриване на отделения, преструктуриране: „ Ние нямаме потребност от здания, имаме задоволително здания. Човешкият запас е строго стеснен. Трябват 5 – 10 години, с цел да се основат експерти, с цел да може страната ни да е на европейско равнище “.

„ Чисто физически ще се унищожат две лечебни заведения. Нека хората, които вземат решения, да помислят доста добре “, моли той.

По думите му болничното заведение е преструктурирана, с цел да отговори на упованията на хората: „ Заставам зад митинга. Той е импровизиран и би трябвало да докара до светването на алената лампа, с цел да може хората, които взимат решения в опазването на здравето, да вземат най-хубавите решения “.

Според него има хора, които желаят да унищожат болница „ Лозенец “. Като приоритет той дефинира детското опазване на здравето, битката с онкологичните болести и затлъстяването.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР