Радостна глъч и смях на малки деца изпълват въздуха, докато

...
Радостна глъч и смях на малки деца изпълват въздуха, докато
Коментари Харесай

Талибаните с нови забрани за жените в Афганистан

Радостна шум и смях на дребни деца изпълват въздуха, до момента в който се любуват на тръпката от виенското колело, количките и бързото влакче в увеселителен парк в централен Кабул.

Бащите им седят на атракционите с тях или гледат, правейки фотоси - редки моменти на наслада в Афганистан, където новините нормално са мрачни. Но на майките в този момент е неразрешено правото да споделят спомените, които основават децата тук.
На дамите към този момент не е разрешено да посещават паркове в Кабул от твърдолинейните ръководещи талибани, споделя BBC.

Наскоро на дамите в Афганистан беше неразрешено и да влизат в басейни и фитнес зали в столицата. Очаква се рестриктивните мерки да бъдат разширени в цялата страна.

Сега афганистанките се опасяват какво още може да последва. За доста дами и девойки в страната обаче не става дума за мащаба на действието, а за символиката на този ход  и какво разкрива той за желанията на талибаните, откогато завзеха властта през август 2021 година

„ Всеки ден се разсънваме за нови ограничавания “, споделя млада студентка. „ Имах шанс, че приключих приблизително обучение, преди да дойдат талибаните. Но в този момент се опасявам, че университетите може да бъдат затворени за дами. Мечтите ми ще свършат “, притеснява се тя.
Наскоро тя се явила на приемен изпит в университет и с отчаяние схванала, че предметът, който желае да учи – публицистика – към този момент не е наличен за дами.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР