Радостин Василев, който оглави отцепниците от Има такъв народ, ще

...
Радостин Василев, който оглави отцепниците от Има такъв народ, ще
Коментари Харесай

Радостин Василев с нов, по-важен, министерски пост, ако коалицията оцелее

Радостин Василев, който оглави отцепниците от " ИТН ", ще оглави Министерството на районното развиване и благоустройството, в случай че тройната коалиция успее да събере 121 гласа и оцелее. Това признаха депутати от " Продължаваме промяната ", написа " Марица ".

Петимата депутати от Има Такъв Народ, които през вчерашния ден подадоха молби за овакантяване на групата на Слави Трифонов, обаче няма по какъв начин да бъдат наградени с по-високи постове, защото автоматизирано биха изгубили местата си в Народното събрание.

Самият Радостин Василев даде да се разбере още на брифинга в понеделник, че няма да се връща като народен представител. Вече се въртят имена за негов заместител в Спортната палата, в случай че Руди поеме голямото районно министерство. Тройната коалиция отново е потърсила проф. Даниела Дашева. Преподавателят от НСА обаче е минал в редиците на Стефан Янев и е дал отвод.

Всички схеми са вероятни, единствено в случай че от " Промяната " убедят още най-малко седем депутати от Има Такъв Народ да изоставен Слави. Както " Марица " към този момент писа, още 10 са показали подготвеност да последват петимата отцепници. Самият Радостин Василев призна, че е поканил 8-9 от тях в жилището му преди 3 дни. Пристигнал и министър председателят Кирил Петков, който им разказал в детайли за рекета в Министерство на регионалното развитие, довел до разрива в връзките.

Ключова за отцепването на още депутати от Има Такъв Народ е позицията на координатора Виктория Василева,

настояват осведомени със обстановката в лагера на Слави. Първо тя беше включена в листата на " предателите ", само че след това отхвърли обществено да взе участие в заговора. Знаково, по-късно не се появи и на конференцията, дадена от Тошко Йорданов, Станислав Балабанов, Ива Митева, Любомир Каримански и фамозната към този момент Христинка Иванова, която е подготвена да си иде на село.

Смята се, че Василева е сивият кардинал в партията и има голямо въздействие както върху депутатите, по този начин и върху локалните структури. Бойната дама минава за много близка до Радостин Василев и очевидно държи ключа към закрепване на ръководството.

Това се знае от всички в Народното събрание, като Виктория е атакувана с предложения и от партията на Стефан Янев. Бившият министър председател краде цели структури на Слави. Отцепниците даже цитираха името на някогашния народен представител от Има Такъв Народ -

Георги Попов, който към този момент гради мрежа на генерала в Благоевградско.

В София също върви упорита версия, че и депутати от " Възраждане " са търсени от " Промяната ". Неколцина от тях също не били удовлетворени от ситуацията си в партията. Сондирани са даже отзиви на хора на ГЕРБ, само че поради партийната дисциплинираност при Бойко Борисов наподобява малко евентуално някой да рискува.

" Още няма имена на министри, те ще бъдат тези, които решим да ги сменим, и това ще бъде съдружно решение - съобщи през вчерашния ден от Трявна министър председателят Кирил Петков. - В момента, в който съберем болшинство от 121 депутати, незабавно ще предложим нови министри ", посочи той.

" Продължаваме диалози с доста хора, концепцията е всеки един да осъзнае голямата отговорност, която носи. Ако нямаме 22 законопроекта до края на годината, губим и стопираме 12 милиарда европейски средства, актуализацията на пенсиите не се случва, младите фамилии не получават спомагателни данъчни облекчения, цените на горивата не престават да порастват, а евентуално есента идва още една коронавирус вълна ", очерта министър председателят какво ще се случи, в случай че не бъде призната актуализацията на бюджета от Народното събрание и се тръгне към нови предварителни избори.

Още едни избори ще са пагубни и загуба на историческо време ", сподели Петков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР