Радост за посетителите на зооцентъра в Добрич, които могат да

...
Радост за посетителите на зооцентъра в Добрич, които могат да
Коментари Харесай

Търсят се имена за бебета дългоноси мечета в Зооцентъра в Добрич

Радост за посетителите на зооцентъра в Добрич, които могат да видят види три бебета дългоноси мечета. Родителите им са жители на парка от година и половина, а дребните са единствено на два месеца.

" Мечетата Ин и Ян са двойка, имаме три дребни бебета, които се родиха през май, само че ги държахме отделени с майката вътре. Тя ги зареди и през днешния ден е денят, в който ги пускаме във външното ограждение да се срещнат с татко си ", изясни Хриситян Христов-директор на Зооцентъра.

Малките към момента нямат имена, те са мъжки. Във Facebook страницата на Центъра за отбрана на природата и животните в град Добрич могат да се изпращат оферти за имената на мечетата.

" Срещата сред дребните мечета и бащата мина добре, макар че постоянно има опасности. Мъжките в природата живеят отвън племето на майките и дребните и по тази причина не знаехме каква ще е реакцията, когато са в плен ", сподели Атанас Атанасов – зооинженер.

" Те са животни от тропическата джунгла, обичат да има растителност и да се катерят, обичат да се къпят и да плуват ", изясни зооинженерът, като уточни че са им обезпечени нужните условия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР