Радослава Белчева и Златко Янков. Снимка: Искра.бг В бургаската беше открита

...
Радослава Белчева и Златко Янков. Снимка: Искра.бг
В бургаската беше открита
Коментари Харесай

Игри и спорт: Златко Янков и БК „Черноморец“ откриха нова спортна площадка в ДГ „Райна Княгиня“ в Бургас

Радослава Белчева и Златко Янков. Снимка: Искра.бг

В бургаската беше открита нова спортна площадка , която към този момент радва най-малките с благоприятни условия за игра и спорт навън . Специален посетител на събитието беше Златко Янков и баскетболистите от БК „ Черноморец “-Бургас , прочут футболист и родител на едно от децата, които посещават детската градина.

Директорката на детската градина Радослава Белчева показа пред Искра.бг за сполучливото кандидатстване по националната стратегия „ Хубаво е в детската градина “ , инициирана от Министерството на образованието и науката. Проектът „ Спорт – задача допустима “ е създаден от учители в детската градина и цели възстановяване на физическата подготовка и разширение на познанията на децата за разнообразни типове спорт.

„ Ние бяхме една от няколкото детски градини в Бургас, утвърдени за финансиране “, показва Белчева. Сред главните действия на плана е площадката за спорт и игри, която включва новаторски 2в1 футболни порти с баскетболни кошове .

По време на откриването футболистът Златко Янков сподели:

„ На спортната площадка нашите дребни спортисти могат да играят и да се забавляват. Спортът е значим за развиването на нашите деца, с цел да може да се развиват физически и обществено. “

„ Децата излизат при хубаво време, с цел да играят на нея. Физическата просвета там се организира, когато е хубаво времето “ , изясни директорката. Площадката е предопределена за всички групи в детската градина, като обезпечава безвредно пространство за децата да се любуват на игри навън.

Децата демонстрираха своете умения във футбола, хандбала и баскетбола при откриването на спортното оборудване. Заедно с тях играха футболистът Златко Янков и баскетболистите от БК „ Черноморец “-Бургас. За положителното въодушевление на малчуганите и техните родители се погрижиха мажоретките от детската градина, които показаха своя неповторим танц пред тях. 

Радослава Белчева разкри проектите за идни събития, в това число празник на спорта на 17 май , който ще включва разнообразни действия и начинания с присъединяване на родителите и децата.

„ Ще има игри родители-деца “ , добави тя, наблягайки смисъла на основаването на връзка сред родител-дете.

Целта на построяването на новата спортна площадка е подобряването на физическото здраве и обществените умения на децата посредством интензивно присъединяване в спортни и игрови действия . Такива планове обогатяват всекидневието на малчуганите и поддържа тяхното изцяло развиване и здравословен метод на живот.

Пътна сигурност в ДГ „ Райна Княгиня “: Децата съблюдаваха разпоредбите с полиция, игри и награди

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР