Радослав Великов-младши, син на световния шампион и бронзов олимпийски медалист

...
Радослав Великов-младши, син на световния шампион и бронзов олимпийски медалист
Коментари Харесай

Великов-младши дебютира с бронз на държавното първенство

Радослав Великов-младши, наследник на международния първенец и бронзов олимпийски медалист от Пекин 2008, дебютира с бронз на държавния шампионат по свободна битка за деца в Сливен. В спор за оценката 10-годишният гений съумя да реализира поврат и след закъснение от 0:7 тушира противника си Георги Панталеев в категория до 32 кг.

Край тепиха битките на сина си изгледа и Радослав Великов, който пристигна особено за шампионата от Русия, където е в треньорския щаб на националния тим. С Великов беше и Симеон Щерев, някогашен селекционер на представителния отбор, а в този момент треньор в Сборная. Той пък беше фокусиран върху дебютната изява на своя внук Николай Щерев. Малчуганът обаче загуби във втория кръг и не съумя да продължи в борбата за медалите в категория до 59 кг.

През лятото таткото на момчето - Николай Щерев, притежател на златния пояс " Дан Колов " от 2011-а, умря от ковид едвам на 33 години.

На шампионата в Сливен и двамата малгучани се състезаваха за друго известно име от околните години - клуб " Станка Златева ", кръстен на петкратната международна и 6 пъти европейска шампионка. Най-вероятно за идващото състезание двамата млади гении ще започват за новия си клуб " Симеон Щерев ", който сега е в развой на регистрация.

На тепиха в Сливен дебют направи и Драгомир Стойчев-младши, наследник на дългогодишния национал в тежка категория. Момчето се бори в най-многобройната категория до 47 кг, в която бяха декларирани 41 състезатели. Още на старта той стартира с туш, само че в идната среща загуби и отпадна.

За призовите места спориха 273 състезатели от 53 клуба. Днес е конкуренцията в класическия жанр.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР