Радослав Рибарски от се възмути, че от дневния ред

...
Радослав Рибарски от  се възмути, че от дневния ред
Коментари Харесай

ПП: Битовите потребители на природен газ ще останат без компенсации заради ГЕРБ-СДС

Радослав Рибарски от " " се възмути, че от дневния ред на Народното събрание е отпаднала точката за компенсиране на битовите консуматори на природен газ. Той акцентира, че подобен механизъм би трябвало да има, цената му е под 200 млн. лева, а действително пари за него има. 

" Точката отпадна, макар че през вчерашния ден беше добавена в дневния ред, в контраст на правилника по предложение на ГЕРБ-СДС. Така битовите консуматори на природен газ ще бъдат оставени да се оправят сами с високите цени ", добави националният представител.

Рибарски предизвести, че януарските сметки за газ на семействата ще са с най-малко 30% по-високи от декемврийските като единична цена. " Количествата ще бъдат увеличени поради понижаващите се температури. Не одобряваме аргумента, че няма пари. Фондът за сигурност на електроенергийната система сега събира свръхпечалбите по Регламент 2022/1854, който подсигурява, че във Фонда се събират повече пари от нормално. Целта на събрания ресурс там е точно компенсиране на уязвимите и засегнатите семейства ", изясни депутатът. 

" Механизмът, който бяхме предложили, обхващаше месеците от януари до април, в които се чакат най-високи сметки за природен газ. Няма по какъв начин да реагираме повече в това Народно заседание ", със страдание означи Рибарски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР