Радо е пълен с идеи и амбиции, роден във Варна

...
Радо е пълен с идеи и амбиции, роден във Варна
Коментари Харесай

Интервю с италиански полъх: Радостин Кирязов

Радо е цялостен с хрумвания и упоритости, роден във Варна преди 37 години, влюбен в италианската кухня и просвета. Сбъднал една от фантазиите си - да покаже на съгражданите си парченце от същинската италианска кухня. Ако имате път към Варна, можете да опитате достоверна италианска храна в ресторанта му Pizzarado, който се намира малко след входа на Морската градина.

Наскоро Радо се завърна и с трето място от Европейското състезание по пица в Маса Карара, Италия. Мястото е извоювал в " борба " с още 27 италианци – хора евентуално закърмени с пица. Сами разбирате, че това е същинско самопризнание.

- Как стартира любовта ти към италианската храна? Какво най-вече харесваш в нея? Имаш ли желание към кухнята на избран район в Италия?
- Почти от „ пръв взор ”, с идването ми в Сардиния. Регион, в който са в съвършена симбиоза пресните средиземноморски артикули, отлежалите ароматни сирена и изключителните виновност. Какво най-вече одобрявам в италианската кухня? Простотата – ястия приготвени без комплицирани предписания, само че с извънредно качествени артикули. Всеки район в Италия е неповторим и си коства да бъде забелязан.

- Когато се явяваш на надпревари, научаваш ли нови неща?
- Да надпреварите са извънредно потребни за професионалното израстване, като се изключи че научаваш нови неща, ти дават опция и да „ си свериш часовника ”, разбираш какъв брой път си минал и какъв брой още имаш да извървиш!

- Има ли в България задоволително положителни майстори на пица и в случай че да, мислили ли си да организираш на родна земя сходни надпревари?
- Всъщност тематиката е много дълга и изводите не са изключително приятни за България, само че тъкмо за това от дълго време премислям планове за основаването на школа за пицари, сформирането на български тим за участия на Световното състезание, а и за какво не и, домакинство на Европейското състезание. Покани за това не липсват от страна на уредниците му.

- Кой готви у вас - брачната половинка или ти? Какво най-често си приготвяте?
- Не се храним постоянно в къщи, през лятото похапвам пица в ресторанта, а през зимата пътуваме доста, когато сме във Варна постоянно сме на посетители при другари, с цел да им приготвим обичаните италиански ястия.

- Какво е най-важно за хубавата пица?Самият ти каква композиция от артикули харесваш за пица?
- Професионализъм, познаването и потреблението на качествени артикули. Аз съм фен на по-силните усети: съчетавам отлежали сирена и салами, с които Италия е известна.

- Страстта ти към италианската храна се подразбира, само че има ли и други усети и кухни, които харесваш?
- Да през предходната есен пътувах до Тайланд, одобрявам пикантната храна, само че може би в малко по-умерен вариант;-). Харесвам също и кулинарното многообразие на Швейцария.

- Каква е била рецептата, която най-вече те е провокирала или затруднила?
- Не работя с предписания свалени от Интернет, всичко, което подготвям, съм го научил и тествал в истинска среда и тип. Останалото е творчество.

- А в действителност Радо харесваш ли националната българска кухня?
- Да, в достоверния й тип, който за жалост съвсем не се среща към този момент.

- Ще се веселя да споделиш една рецепта от италианската кухня особено за читателките на Hera.bg
- Ето, една рецепта, която би била забавна на хората, които обичат да опитват. Тя е типична за района Венето и по-конкретно Тревизо

//
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР