Раджив Пател, консултант по опазването на околната среда в Остин,

...
Раджив Пател, консултант по опазването на околната среда в Остин,
Коментари Харесай

Клиентите на Rivian, направили предварителна поръчка, изкараха $240 млн. от IPO-то на компанията

Раджив Пател, съветник по опазването на околната среда в Остин, Тексас, капарира с $1 000 електрическия SUV на Rivian по-рано тази година. Той няма визия по кое време автомобилът с името R1S ще бъде доставен, само че депозитът му се изплаща по различен метод, написа CNBC.

Като клиент, направил предварителна поръчка, Пател получава опцията да купи акции в границите на предварителното обществено предложение на компанията. Той купува оптималния брой от 175 акции против $13 650. След като в първия ден на търговия акциите подскочиха с 29%, делът на Пател към този момент е $17 628.

" Когато влагам в тези компании, постоянно държа акциите дълготрайно ", споделя 45-годишният Пател. Той е вложил и в Tesla малко след IPO-то ѝ през 2010 година, както и в Lucid Motors, която стана обществена през юли. " Вярвам в технологията на тези три компании ".

Технологията е всичко, на което Пател може да заложи все още. След дебюта си на Nasdaq в сряда Rivian получи пазарна оценка от $86 милиарда — по-висока от тази на Ford и малко над тази на General Motors — макар че компанията предвижда доходи от сред нула и $1 млн. за третото тримесечие на 2021 година Така тя е вторият най-скъп авто производител в Съединени американски щати след Tesla.

Rivian резервира 7% от акциите си, препоръчани в IPO-то, за клиенти и чиновници. Ако всички те са продадени, участниците са вложили общо $835 млн. и в сряда към този момент разполагат с съвсем $1,08 милиарда — или растеж от $245 млн.

Пател е последовател на Tesla, само че Rivian R1S ще бъде първият му електрически автомобил. Засега обаче не е ясно по кое време ще дойде той. Компанията към този момент има 55 400 предварителни поръчки и дава обещание да ги достави до края на 2023 година

В рамките на предлагането Rivian набра $12 милиарда, което направи IPO-то най-голямото в Съединени американски щати по-късно на Alibaba от 2014 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР