радиционната "пряка линия" с президента Владимир Путин тази година няма

...
радиционната "пряка линия" с президента Владимир Путин тази година няма
Коментари Харесай

Путин отмени традиционната "Пряка линия"

радиционната "пряка линия " с президента Владимир Путин тази година няма да се състои, разгласи представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той съобщи, че главната причина за това решение е рецесията с ковид, поради която президентът се обръща по-често към руснаците.

"Президентът организира " директна линия "през ​​последните няколко месеца. Затова би било ненужно тази година да се провежда обичайният й формат ", сподели Песков и добави, че президентът ще получи противоположна връзка от жители от разнообразни райони по време на годишната си конференция през декември.

Форматът „ Пряка линия с Путин “ съществува от 2001 година Последната „ линия “ бе през юни 2019 година и тогава Путин дава отговор на въпроси в продължение на повече от четири часа - вижте във видеото горе.

През последните години „ директната линия “ се организираше нормално през юни, само че тази година беше към този момент отсрочена един път. Първоначално Песков изясни, че тя ще се състои откакто мине референдумът за измененията в Конституцията на 1 юли, само че по-късно разгласи, че се отсрочва за неопределен срок.

Политическият съветник Дмитрий Фетисов разяснява, че анулацията на "пряката линия " е обвързвана с редица фактори - както отмалялост от формата измежду популацията, по този начин и липса на подготвеност от страна на президента да очертае окончателните очертания на идния преход във властта. Конституционните промени засягат и салдото на управляващите в Русия- изпълнителна, законодателна, правосъдна. Според Фетисов обаче основна причина за анулацията на събитието са събитията в Беларус.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР