Радиото на Беновска К2, което е в София, получава пари

...
Радиото на Беновска К2, което е в София, получава пари
Коментари Харесай

Соня Колтуклива: Беновска взела милиони за.... развитие на селските райони, сигнализирах ОЛАФ

Радиото на Беновска К2, което е в София, получава пари за развиване на селските региони. Изпратихме в ОЛАФ писмо да питаме, дали това е правомерно. Това съобщи в ”Евродикоф ” по Евроком шефката на 5GmediA.bg Соня Колтуклиева.
Европейските стратегии дават милиони на българите да развиват заводи, фабрики,селското стопанство. Всяка от тези оперативни стратегии имат техническа помощ. Дават се пари за медиите, за образуване на семинари и други Те би трябвало да доведат до това, хората да схванат защо става въпрос, изясни тя.

Има избрани правила за медиите. Първият проблем е, че когато не се дават пари за тахническа помощ, това значи че не се усвояват европарите и те се връщат. Вторият - кому, за какво и по какъв начин се дават тези пари. Те са десетки милиони. Раздават се по разнообразни способи. Мойта 5Gmedia дружно с 19 минути, Liberta.bg, Фрог нюз и други започваме битка да открием какво стои зад всяка поръчка, сподели още Колтуклиева.

Най-трудното беше да се събере информацията, която пригежават единствено държавното управление и електронните медии. Попитах премиера Борисов и вицепремиера Дончев къде са отишли парите. И оттова пристигна тази история с Беновска. За радио тя е получила К-2 203 651 лв.. Канал-3 за този интервал е получил 397 394 лв.. Въпросът е - има ли медията покритие?, изясни Колтуклиева.

Нормално е, когато bTV, Нова телевизия и Българска национална телевизия вземат огромни пари, само че милиони вземат и Канал 3 и Телевизия Европа на Георги Харизанов. Какво се прави с тези пари - дали са за пазаруване на бизнес или за пазаруване на медиен комфорт. Това е информация няма по какъв начин да получим през регистите, а единствено през Министерски съвет, уточни шефката на 5Gmedia.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР