Радиосигнал с послание за мир и надежда с думите на

...
Радиосигнал с послание за мир и надежда с думите на
Коментари Харесай

Послание от Стивън Хокинг полита в Космоса

Радиосигнал с " обръщение за мир и вяра " с думите на Стивън Хокинг ще полети през днешния ден към космоса, по време на церемонията, с която прахът на учения ще бъде заровен в Уестминстърското абатство сред гробовете на Исак Нютон и Чарлз Дарвин.

Стивън Хокинг умря през март на 76-годишна възраст.

В сигнала ще звучат думите на великия академик на фона на музика на гръцкия композитор Вангелис, споделя Би Би Си. Посланието към космоса ще бъде изпратено от сателитната антена на Европейската галактическа организация в Себрерос, покрай Мадрид, и се потегли към най-близката черна дупка 1А 0620-00.

Посланието е хубав и алегоричен жест, връзка сред наличието на Стивън Хокинг на планетата Земя, желанието му да пътува в космоса и неговите проучвания на Вселената, сподели щерка му Люси.

Участниците в траурния помен ще получат компатктдискове с думите на Хокинг и музиката на Вангелис. Сред поканените са астронавтът Тимъти Пик, артистът Бенедикт Къмбърбач, изиграл Хокинг във филм на Би Би Си, и други английски звезди.

Лекарите откриват през 1963 година, че едвам 21-годишният ослепителен студент Стивън Уилям Хокинг страда от амиотрофична склероза.  Казват, че не му остава доста време, само че животът му ги опровергава. След инфектиране на белите дробове му вършат трахеотомия и той изгубва способността да приказва. До края на живота си употребява синтезатор на тирада, с цел да поддържа връзка със света. Въпреки това тежката болест Хокинг стана един от най-известните физици-теоретици на съвремието и продължава да мечтае за галактически полет.

Основните търсения на учения са в областта на космологията и квантовата гравитация. Той основава теорията за „ изпаряването “ на черните дупки за сметка на радиацията – събитие, което получи името „ излъчването на Хокинг “. Книгите му като " Кратка история на времето ", " Черните дупки и младите вселени ", " Вселената в орехова черупка “ възпламениха интереса на хиляди хора по света към физиката.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР