Радиообръщението на президента Владимир Путин, което бе чуто на 5

...
Радиообръщението на президента Владимир Путин, което бе чуто на 5
Коментари Харесай

Излъчиха фалшиво радиообръщение на Путин

Радиообръщението на президента Владимир Путин, което бе чуто на 5 юни по съветски радиостанции в райони, граничещи с Украйна, е подправено, заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков. То е резултат от хипотетична хакерска офанзива, съобщи съветската държавна организация РИА " Новости " и добави, че редица радиостанции са излъчили подправеното послание.

" Всички тези послания са безспорен фалшификат ", сподели Песков.

Според самостоятелни съветски медии известието е уведомило популацията на Ростовска, Белгородска и Воронежка област, които всички граничат с Украйна, че силите на Киев са пресекли границата с Русия.

Те цитират обръщението, в което неправилно се твърди, че в пограничните региони е оповестено военно състояние, а в цялата страна е почнала готовност за войната на Москва с Украйна, както и че популацията би трябвало да се изтегля по-навътре на територията на Русия.

Киев отхвърля да е изпращал каквито и да било войски на съветска територия и твърди, че инцидентните сухопътни нахлувания през последните три месеца, за които Москва упреква Украйна, са били дело на съветски партизани.

В публикувано в " Телеграм " изказване управата на Воронежка област удостовери, че е имало хакерска офанзива и заяви, че районните радиостанции са под контрола на правоохранителните органи и локалните управляващи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР