Радина Кърджилова и Деян Донков отново се включиха в социално

...
Радина Кърджилова и Деян Донков отново се включиха в социално
Коментари Харесай

Пощенска банка и Mastercard® реализираха втория етап от проекта „Зелена класна стая“ на Витоша


Радина Кърджилова и Деян Донков още веднъж се включиха в обществено виновната самодейност, която се организира на територията на Природен парк „ Витоша “

Пощенска банка и Mastercard® осъществиха сполучливо втората фаза на обществено виновната самодейност „ Зелена класна стая “ на територията на Природен парк „ Витоша “. В резултат беше построена свързваща просветителна алея сред новаторския амфитеатрален ъгъл, намиращ се в региона на Музея на мечката, и местността Дендрариума, с цел да може туристите да се придвижват безвредно сред двата обекта, без да употребяват основната пътна артерия. Алеята е част от взаимния план на двете компании, който се осъществя в партньорство с Дирекцията на Природен парк „ Витоша “ и започва през лятото на 2021 година със основаването на изобретателно пространство за учене, игри и развлечение навън за посетителите на планината.

Близо 100 чиновници от двете компании, дружно с представители на Дирекцията на Природен парк „ Витоша “, участваха в довършителните действия по плана. Специални посетители бяха още веднъж Радина Кърджилова и Деян Донков, които се включиха и в първата фаза на плана през 2021 година Доброволците сложиха обозначителни табели по свързващата алея за ориентир на посетителите на планината, лакираха и довършиха просветителни табла с любопитна информация за дървесните типове, които може да се срещнат в местността Дендрариума и птиците на Витоша, лакираха няколко маси „ Витошки вид “, беседка и действителен мост в региона. По продължението на алеята е ситуиран напълно нов ъгъл за отдих, включващ няколко пейки, маса с вградена настолна игра и интерактивно табло с местещи се детайли за най-малките гости на планината, които подреждайки вярно животните, изобразени на него, ще имат опция да научат любопитна информация за тях. Доброволците помогнаха за лакирането и боядисването на новосъздаденото по плана детско оборудване с арт апаратура на гнездо, както и за освежаването на втори детски ъгъл в региона, в който особено беше вграден и огромен дървен пъзел. Участниците имаха опция да се включат в довършването на специфична Библиотека в планината, която беше инсталирана в изобретателния ъгъл на амфитеатралната сцена, както и да донесат своя книга, която да оставят там. Служителите дружно с техните деца се включиха в редица спомагателни интензивности - workshop за изработката на къщички за птици, които по-късно дружно инсталираха по продължението на Алеята, разшириха зелените си знания с присъединяване в „ Минутка за екология “ от АСОРИ (Асоциация за обществена отговорност и развиване посредством иновации), а впечатляващ миг за всички беше просветителната сказка, изнесена от организация „ Зелени Балкани “. Експертите срещнаха присъстващите с тематиките за замърсяването на природата и по какъв начин то се отразява върху дивите животни, дадоха скъпи препоръки какво може всеки от нас да направи в интерес на природата, децата имаха опция да видят онлайн и да се снимат с същински птици, а кулминационната точка от представянето им беше освобождението на две птици от типа „ Мишелов “.

В зеленото премеждие присъединяване взеха доста деца, които имаха богата развлекателна стратегия с игри и разходки по Алеите на Дендрариума. Накрая дребни и огромни релаксираха с музикален workshop с групово свирене на барабани и характерни перкусионни принадлежности. Използвайки силата на ритъма и фокусирайки вибрацията на групата посредством невербални информационни техники, участниците имаха опция да надградят взаимоотношения си, като усетят силата на един по-уверен и обединен екип.

„ Второто издание на „ Зелена класна стая “ е продължение и доказателство на нашия блян да сме измежду най-активните корпоративни жители в страната и да отдаваме непрестанно познания, труд и старания в средата, която ни заобикаля. В нашата банка сме единни във връзка с дела, които оставят позитивно отражение измежду природата и дават спомагателна стойност във възпитанието на едно по-зелено съзнание, почитание и отборен дух. Те са част от нашата дейна ESG тактика и политика за корпоративна обществена отговорност. Радваме се, че взаимния ни план с Mastercard® и Дирекцията на Природен парк „ Витоша “ още веднъж ни събра на обичано място – в планината и ни оказа помощ да създадем пространството още по-привлекателно за бъдещите му гости “, разясняват от Пощенска банка.

„ Зелена класна стая “ е важен план за Mastercard® и сме признателни, че имаме опцията да бъдем част от неговото реализиране. Компанията е мощно ангажирана със своите ESG политики и всички ние сме сложили като приоритет опцията да проправяме зелени пътеки по пътя към устойчивото бъдеще. Ще продължим да го вършим през значими дела и начинания, като „ Зелена класна стая “, тъй като имаме вяра, че точно те имат осезаемо отражение върху качеството на живот на хората “, показа Ваня Манова, управител на Mastercard® за България, Северна Македония, Албан
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР