Радикално поведение на БСП в България би могло да върне

...
Радикално поведение на БСП в България би могло да върне
Коментари Харесай

Крум Зарков: В момента само БСП стои сериозно срещу ГЕРБ

Радикално държание на Българска социалистическа партия в България би могло да върне нормалността в политическия разговор. Това сподели Крум Зарков, член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на Българска социалистическа партия по време на кръгла маса на тематика "Идейни, политически и организационни провокации пред Българска социалистическа партия ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Според него българското общество сега е некомпетентно да организира какъвто и да било спор, в който да се чуят другите нюанси на една, по съществото си и по формулировка, комплицирана проблематика, като тази за ръководството на страната, уточни той.

Крум Зарков счита, че Българска социалистическа партия би трябвало да върне нормалността в политиката и в политическото говорене. Направи ли това пътят за нея към властта ще се почисти по радикално друг метод - не посредством кратковременна сделка, не посредством включване на избран тип мрежи, а посредством естествения развой на политическото обновяване. Единствената структурирана политическа мощ, която стои против ГЕРБ сега съществено, това е Българска социалистическа партия, уточни той.

Социологът Стефан Георгиев разяснява, че Българска социалистическа партия не е любимец измежду гласоподавателите, които би трябвало да са съществена целева група на социалистите - служащи и безработни. Българска социалистическа партия споделя себе си като обществена партия, само че казусът е, че не съумява да бъде припозната от точно тези обществени групи, чиито ползи би трябвало да пази, уточни той. Стефан Георгиев означи, че Българска социалистическа партия се възприема от българските жители като една консервативна партия, а не като прогресивна групировка. Същевременно Българска социалистическа партия съумява да се трансформира от пасивна политическа мощ, бидейки опозиционна, в реактивна, което може би е лакмус за положително развиване, разяснява той. Предизвикателството пред Българска социалистическа партия е освен да бъде реактивна, а да предлага различни политики на първо място в обществената сфера.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР