Радикалната палестинска групировка Ислямски джихад потвърди, че неин старши командир

...
Радикалната палестинска групировка Ислямски джихад потвърди, че неин старши командир
Коментари Харесай

Израел ликвидира лидери на Ислямски джихад

Радикалната палестинска формация " Ислямски джихад " удостовери, че неин старши пълководец е бил погубен от израелски въздушен удар по линията Газа, съобщи Ройтерс.

" Сарая Ал Кудс [Бригадите на Йерусалим] скърби за водача Халед Мансур, член на съвета за сигурност и пълководец в южната част [на линията Газа], умрял като страдалец в резултат на израелски въздушен удар през вчерашния ден ", се споделя в изказването на групировката.

" Сарая Ал Кудс " е въоръженото крило на " Ислямски джихад ", означи Ройтерс.



АП добави, че в известието се прецизира, че Мансур е умрял дружно с още двама бойци в град Рафа, в южната част на линията. Убити са били петима цивилни, включително дете и три дами, след удара,разрушил няколко жилищни здания в Рафа.

Снощи здравното министерство в Газа сподели, че до момента 24 индивида, измежду които шест деца, са починали от ударите на израелската авиация. Не е ясно дали в тази численост са включени и жертвите в Рафа, където към момента се търсят оживели под руините, уточни АП.



Според известие на израелската войска, представено от Франс прес, на Западния бряг са били задържани двайсетина хипотетични членове на " Ислямски джихад ".

Същевременно в региони западно от Йерусалим в неделя сутринта зазвучаха сирени и бяха чути детонации, споделиха очевидци пред Ройтерс.

Това е знак за възможна палестинска офанзива с ракети и за прехващането им във въздуха от израелските системи за противовъздушна защита.



Репортери на Агенция Франс Прес в Ерусалим също са чули къси детонации далеко, а армията на Израел е удостоверила, че сирени звучат " в регион към Йерусалим ", без да дава детайлности.

Това е първата въздушна опасност в покрайнините на Йерусалим от началото в петък на въоръжения спор сред Израел и основаната в Газа радикална палестинска формация " Ислямски джихад ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР