Радикалната палестинска групировка Хамас заяви днес, че новото предложение за

...
Радикалната палестинска групировка Хамас заяви днес, че новото предложение за
Коментари Харесай

“Хамас“: Предложението на САЩ за примирие в Газа отговаря на нежеланието на Нетаняху за спиране на огъня

Радикалната палестинска формация " Хамас " съобщи през днешния ден, че новото предложение за съглашение за помирение в линията Газа, показано от Съединени американски щати на договарянията в катарската столица Доха, дава отговор на нежеланието на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху за непрекъснато преустановяване на огъня и за цялостно евакуиране на израелските сили от анклава, в това число от границата с Египет, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
Агенцията отбелязва, че това са двете условия, които групировката счита за основа на всяко съглашение, написа Българска телеграфна агенция.

От " Хамас " споделиха още в изказване, че предлагането слага нови условия по въпроса за размяната на израелски заложници, държани от придвижването в Газа, с палестински пандизчии в Израел, като в това време подценява други въпроси и по този метод попречва договорката, добави организацията.

" Смятаме Нетаняху за напълно виновен за осуетяването на напъните на медиаторите, отсрочване на съглашението и излагането на заплаха за живота на заложниците, които са изложени на същите закани, както нашите сънародници поради продължаващата експанзия и систематичните офанзиви против всички сфери на живота в линията Газа ", уточни ислямисткото придвижване.

" Призоваваме медиаторите да поемат отговорностите си и да убедят окупационните сили да приложат това, което е контрактувано ", съобщи групировката " Хамас " и добави, че е напълно ангажирана с предходното предложение от юли.

Преговарящи от Египет, Катар и Съединени американски щати се срещнаха в Доха в петък, показва Ройтерс.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън дойде през днешния ден в Тел Авив за десетото си посещаване в Близкия изток от началото на спора сред Израел и " Хамас " на 7 октомври предходната година в опит да даде подтик за привършване на договарянията за прекъсване на огъня, отбелязва организацията.

Нетаняху съобщи на собствен ред в изказване, публикувано от канцеларията му, че натискът във връзка със сключването на помирение би трябвало да бъде ориентиран върху " Хамас ", а не върху неговото държавно управление. 

Междувременно здравните управляващи на " Хамас " в Газа оповестиха, че жертвите от днешния израелски удар в анклава са към този момент двадесет и една. По-рано към този момент бе оповестено, че измежду убитите са майка и шестте ѝ деца. Те са починали при израелски удар в град Дейр ал Балах в централната част на Газа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР