Радикалната групировка Ислямска държава заяви днес във аудиоопослание, че желае

...
Радикалната групировка Ислямска държава заяви днес във аудиоопослание, че желае
Коментари Харесай

Ислямска държава преминава към нов етап и насочва атаките си към Израел

Радикалната формация " Ислямска страна " съобщи през днешния ден във аудиоопослание, че желае да стартира " нов стадий " в своя джихад и той ще е ориентиран основно против Израел, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В публикувано аудиообръщение представителят на групировката Абу Хамза ал Кураши прикани почитателите на ИД, изключително на египетския Синайски полуостров и в Сирия да съсредоточат офанзивите си против еврейската страна, съобщи ДПА.

" Войници на халифата на всички места край вас са еврейските селища и пазари, превърнете ги в място, където да изпробвате вашите химически оръжия, ракети ", прикани Ал Кураши.

Говорителят прикани също " мюсюлманите в Палестина и всички страни " да са част " от битката против евреите и да осуетят проектите им, като да вземем за пример " тяхната договорка на века ".

37-минутното аудиопослание, поместено в медията на ИД " Ал Фуркан " и публикувано посредством платформата " Телеграм ", се появи директно преди американският президент Доналд Тръмп да разкрие дълго чакания кротичък проект за Близкия изток, постоянно именуван " договорката на века " и пораждащ дискусия от години.

В посланието Ал Кураши осъжда " Хамас и всички тези, които единствено насочат рецензии и вършат изобличаващи изявления ", визирайки палестински и районни водачи.

Новият водач на ИД Абу Ибрахим ал Хашеми ал Кураши е " решен " да пристъпи към нов стадий, който няма да е нищо друго с изключение на борба против евреите и връщане на откраднатото от мюсюлманите ", съобщи представителят.

" Очите на бойците на халифата, където и да се намират, остават обърнати към Ерусалим ", уточни представителят на ИД.

Египетският клон на ИД е деен в Северен Синай и неведнъж е поемал отговорност за офанзиви против силите за сигурност и християнското малцинство.

През 2014 година, откакто завладя огромни елементи от Ирак и Сирия, ИД разгласи там собствен халифат. Макар Ирак и сирийските кюрдски бойци да оповестиха победа над джихадистката формация, тя продължава да прави набези и в двете страни. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР