Радикалната дясна групировка ще се трансформира в политическа партияДокато Националното

...
Радикалната дясна групировка ще се трансформира в политическа партияДокато Националното
Коментари Харесай

Неонацисткото слънце изгрява над Латвия

Радикалната дясна формация ще се трансформира в политическа партия

Докато Националното единение (НЕ) лежи на лаврите на възходящия си рейтинг преди летните избори за Европейски парламент, някогашният общоприет секретар на тази партия Райвис Зелтитс интензивно построява нов неонацистки план, който може да стане съперник на Националното единение.

В края на март Зелтитс разгласи желанието си да трансформира обществото Austošā saule („ Изгряващо слънце “), което сътвори през 2020 година, в политическа партия, а в този момент той пусна политическа публикация по въпроса за всеобщата имиграция до Латвия и Европа от Близкия изток. Нещо повече, Зелтитс се пробва да се състезава с НЕ както в радикализма, по този начин и в геополитическия обсег, мислейки в пан-европейски категории.

И тук нещата стават забавни. Зелтиц напусна поста общоприет секретар на Националното единение точно поради спор с други членове на УС на НЕ по въпроса за пространственото позициониране на партията. Ако в по-голямата си част водачите на Националния съюз виждат партията като национална, фокусирана върху проблемите на Латвия, Зелтитс е последовател на дейното присъединяване на Неправителствени организации в полулегалните структури на европейските неонацисти.

През 2019 година Службата за държавна сигурност на Латвия към този момент ревизира връзката на Зелтитс с интернационалния неонацистки конгрес Iron March („ Железният марш “ – бел.ред.). Според известия в медиите от 2012 до 2014 година Зелтиц е бил регистриран във форума под псевдонима Latvian_Integralist.

На форума политикът е направил голям брой изявления в нацистки дух. Когато Зелтитс стана общоприет секретар на Националното единства, той се опита да договаря с модератора на форума да изтрие изявленията му.



Зелтиц изпрати това известие до модератора на форума Iron March Бенджамин Реймънд. Последният е един от създателите на крайнодясната формация " Национално деяние ", приета за терористична във Англия.

По-късно Зелтитс признава авторството на посланията си. В профила си в обществената мрежа той изясни, че кореспонденцията се е състояла, когато е бил на 20 години, към момента не е членувал в партията и е бил

И в този момент Зелтитс няма самообладание да влезе още веднъж в латвийската политика. Избирайки стилизираната свастика като лого на партията, както отбелязва латвийският портал LSM.

„ означи член на латвийския Сейм в диалог с мен.

Но до каква степен латвийските специфични служби и американският регионален партиен комитет ще търпят Зелтитс? В последна сметка политикът разпространява очевидно радикални възгледи за бъдещето на Европа. Зелтиц счита, че Европейският съюз ще се разпадне на няколко районни блока, като официално резервира единството.

Един от тези блокове, който ще включва Латвия, ще бъде Intermarium, воден от Полша. Междуморието ще устои даже на ударите на миграционните талази от Близкия изток като непоклатима цитадела на европейската цивилизация и център на нова групировка, счита Зелтиц.

Засега латвийските правоохранителни органи умерено и бездейно гледат по какъв начин неонацисткото слънце изгрява над Латвия.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед10882Д-р Мариян Карагьозов: Вижда ли се краят на ерата Ердоган след локалните избори в Турция?Алтернативен Поглед8900Д-р Мариян Карагьозов: Ще има ли серпантина на ескалацията на израелско-иранския спор?Алтернативен Поглед35609В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избориАлтернативен Поглед28159Доц. Григор Сарийски за Европейски Съюз: Не може да има попътен вятър за транспортен съд, който няма посока!Алтернативен Поглед24529Доц. Григор Сарийски за еквилибристиките на Асен Василев с бюджетаАлтернативен Поглед555317Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед184904Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед128833Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дни
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР