Ради Кърмазов е BIM мениджър в Иво Петров Архитекти. Неговият

...
Ради Кърмазов е BIM мениджър в Иво Петров Архитекти. Неговият
Коментари Харесай

За избора да бъдеш мениджър в България, а не в Лондон

Ради Кърмазов е BIM управител в Иво Петров Архитекти. Неговият 19 годишен опит в консултирането, основаването и образованието на софтуерни артикули и планове в архитектурата, е скъп актив за компанията. Той е взел участие в планове в разнообразни сфери и мащаби, такива като инфраструктурния план за 75 железопътни станции в Саудитска Арабия, новото летище в Инстанбул, Expo 2017 Village Masterplan-Green Block в Казахстан, St Edward's Kensington Row Residential Complex – Лондон, Мастерплан и изследване на новите железопътни станции и линии в Crossrail II и Waltham Cross - Cheshunt, в Лондон. Неговият възторг и безспирно търсене на способи за възстановяване на работата на софтуера, както и уменията на хората да оказват помощ за непрекъснатото повишение на стандартите и успеваемостта на работа в ИПА. БИМ отдела в компанията е единственият по рода си в България, с помощта на професионализма, опита и устрема на всички в него.

 Иво Петров Архитекти OOД

Опишете работата си с няколко фрази?

Грижа се работата на архитектите да върви безпрепятствено, оказвам помощ им, образовам ги. Създавам стандарти за работа с програмата и спазвам спазването им-координация сред арх. и инженерни файлове, редактиране и основаване на семейства

Къде сте учили или работили в чужбина?

Няколко огромни интернационалните компании в Лондон. Foster + Partners, Scott Brownrigg, AHR Global, където имах опция да се включа към огромни интернационалните планове.

Колко време бяхте в чужбина?

Около 3 години.

Кога се върнахте в България?

През 2016 година

Защо избрахте да се върнете в България?

Заради възможноста да се развъртвам в България и да приложа това, което научих на открито.

Защо бихте посъветвали младежите да се върнат в България?

Защото камъкът си тежи на мястото. И няма нищо неприятно да излезеш на открито, да събереш опит, който да приложиш в личната си татковина. Ние би трябвало да развиваме нашата страна, а не непознатите.

Какво бихте споделили на тези, които считат, че в България няма бъдеще?

Предполагам, че не са пробвали същински да си основат бъдещето, което желаят. Повярвали са, че бъдещето им е на открито. Всъщност те могат да станат каквито си изискат в България, единственото изискване е да го пожелаят мощно и несъмнено да работят за това.

Какви бяха трите най-големи провокации пред Вас, когато се върнахте?

Да приема, че онлайн банкирането в България работи единствено в работното време на банката,
и че би трябвало постоянно да носиш пари в брой, тъй като на доста места не работят с карти. Друго огромно предизвикателство е човек да бута количка по натрошените ни тротоари, в случай че инцидентно няма паркирали от горната страна коли.

Какви съгласно Вас са трите най-големи преимущества на живота и кариерата в България?

Независимо, че си от различен град, само че работиш в София, ти въпреки всичко си си у дома, всички в близост приказват твоя език, и е доста по елементарно да се схванеш с хората, защото те не са по разнообразни от теб. Децата ти също имат опция да порастват и живеят измежду свои и никой не гледа на теб и на тях, като на чужденци. Автомобилното придвижване не е на назад - има същинска природа и не съм на някой „ плесенясал “ остров.

Какво Ви липсваше най-вече, до момента в който бяхте в чужбина?

Семейството, приятелите, морето и планината

Опишете живота си в България накратко?

Гледам си дребното момченце, фамилията и работата главно. Като цяло съм благополучен, че взех решение да се прибера в България. Тук се усещам по-добре.

Каква е Вашата формула за триумф?

Не мисля, че имам някоя специфична формула която да знам и да ползвам. Просто съм толерантен, твърдоглав и непрекъснат в това, което върша, до момента в който реализира триумф.

Виж свободните позиции в Иво Петров Архитекти OOД

P.S: "Аз избрах България " е взаимна самодейност на Zaplata.bg и Държавната организация за българите в чужбина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР