Радев за НС: Това, че си на власт, не означава,

...
Радев за НС: Това, че си на власт, не означава,
Коментари Харесай

Радев за НС: Това, че си на власт, не означава, че можеш да правиш каквото си поискаш

Радев за Народно събрание: Това, че си на власт, не значи, че можеш да правиш каквото си поискаш.

Народното събрание е висшият орган в една парламентарна република, само че това,
че си на власт и имаш болшинство не значи,
че можеш да правиш каквото си поискаш, да погазваш всевъзможни правила, даже и самата Конституция.


Това разяснява президентът Румен Радев във връзка наложеното от него несъгласие върху възобновяване на пълномощията на пленума на Висшия правосъден съвет и на основния прокурор.
Румен Радев взе участие в обред във връзка Трифон Зарезан в Монтанско.
От тук насетне всяко безпринципно болшинство и всяка паянтова сглобка може да трансформира и да прекроява главния закон по отношение на своите зависимости и ползи.

Затова с моето несъгласие въпреки всичко давам късмет на болшинството да покаже, че може да работи без да погазва основополагащи правила на законотворчеството, добави президентът.

„ Вече става все по-видно, че същинската цел на смяната на Конституцията не е била правосъдната промяна, а преодоляването на цялата власт ”, сподели Радев.

„ Някои хора още ги боли, че по време на служебните държавни управления назначени от мен не можеха да си разиграват схемите. Тогава не се допускаха крупни злоупотреби каквито сме привикнали да гледаме по времето на други държавни управления “, съобщи Румен Радев.

„ Проблемът е, че няма никакво значение кои ще са министрите, в случай, че властта обслужва всевъзможни други ползи, само че не и властта на българските жители.

Ние по този начин и не разбрахме на кого е министърът на вътрешните работи? Всеки отхвърля и споделя – не е мой, не е мой. Нали те ги назначават тези хора? Нека да застанат ясно кой министър на кой е и кой носи отговорност. Ние сега имаме проблем с отговорността в ръководството “, продължи президентът.

Той разяснява и идната ротация във властта. „ Това не е ротация. Това е подаване на оставка на цялото държавното управление дружно с министър-председателя. Оттам нататък цялата процедура се задвижва отначало ”, напомни президентът Радев.

 

Държавният глава отговори на въпрос подготвена ли е президентската институция за предварителни избори, като сподели, че президентската институция е постоянно подготвена за предварителни избори, както и за връчване на мандат за сформиране на държавно управление.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР