Радев се обявява за говорител на интересите на Путин. Той

...
Радев се обявява за говорител на интересите на Путин. Той
Коментари Харесай

Христо Иванов: Позицията на президента за Украйна е недостойна, подла и много вредна

„ Радев се афишира за представител на ползите на Путин. Той се подрежда до Лукашенко “, Това каза в утринния блок на бТВ съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.

„ Репликата на Радев, че Украйна желала да води тази война при безусловно ясната обстановка и позиция на всички съюзи към, които ние принадлежим, че Украйна е жертва на нелегално, противоправна експанзия от страна на Руската федерация, ни изолира от нашите съдружници “, добави той.

По думите му позицията на Радев била недостойна, подла и доста нездравословна за България.

„ Тази тематика е въпрос на болшинства, а в Народното събрание е въпрос на причини. Това, което е значимо за нас е тази комплицирана парламентарна настройка да създадем максимума. Да покажем една решителна позиция на България. Моментът е комплициран и мъчно у нас и в интернационална проект “, уточни Иванов на въпрос дали обмислят предварителното освобождение на президента.

По думите му гласоподавателите схващат историческата значителност на компромисната композиция межди ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

„ Правителството на Денков и Габриел е най-хубавият инструмент, който страната има. Ние би трябвало да направляваме тази смяна “, уточни Иванов.

Лидерът на Демократична България разяснява и тематиката по какъв начин ГЕРБ и Движение за права и свободи се отметнаха от промените в правосъдната система, които той предложи през 2016 година

„ Аз не съм потърпевш, България пострада. Аз напуснах и това зададе по какъв начин се развиха политическите събития идващите 10 години. От тази позиция не изхождам от доверчивост. Ние сме подготвени, в случай че забележим, че нашите сътрудници още веднъж се опита да подменят нуждата от дълбоки промени, да подадем оставка и да напуснем ръководството “, сподели Иванов.

Според него е рационално да се чака, че нашите сътрудници са си научили уроците.

" Държим си барута изсъхнал и сме нащрек, само че не може да си позволим поради опасения и неприятни прецеденти да не опитаме. Няма право на това “, безапелационен бе Христо Иванов.

Той разяснява и отиването му до брега на Росенец преди 3 години.

„ Росенец приключи на плажа, когато протестиращите и хората, които бяха докарани от Държавно стопанско предприятие се събраха на едно място и дружно пяха „ Мила Родино “. Нищо, което ние вършим не е компромис всъщност и не е компромис от позиция на задачите, които ние си поставихме тогава. Ние тогава отидохме, с цел да има правда “, акцентира Иванов.

Той разяснява и думите на Даниел Митов, че ГЕРБ им нямали доверие.

„ Ние сме политици, а не в кулинарно шоу. Демокрацията е диалог сред несъгласни. Политиците би трябвало да могат да ръководят факторите за съмнение “, сподели той.

По думите му няма да се случи да си кажат, че си имат доверие или са се харесали.

„ Може да преминем през нюанси, само че цялостно прегръщане няма да има “, безапелационен бе Иванов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР