Радев отказва да оттегли указа с предложението Мария Габриел да

...
Радев отказва да оттегли указа с предложението Мария Габриел да
Коментари Харесай

Радев отказва да оттегли указа с предложението Мария Габриел да е премиер

Радев отхвърля да отдръпна указа с предлагането Мария Габриел да е министър председател. Държавният глава няма да отдръпна указа, с който предлага на Народното събрание да избере Мария Габриел за министър-председателпремиер. Това оповестиха от Президентството.

По-рано от ПП-ДБ приканиха Радев да отдръпна указа, напомня SafeNews.

Ето и какво пишат от президентството: В сходство с Конституцията при получен изпълнен изследователски мандат за сформиране на държавно управление президентът издава декрет, с който предлага на Народното събрание да избере за министър-председател претендента, препоръчан от съответната парламентарна група. Указът на президента по член 99 няма никакво отношение нито към структурата, нито към състава на Министерски съвет, а тяхното предложение за гласоподаване от Народното събрание е експлицитна отговорност на претендента за министър-председател.

Днес претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС Габриел върна осъществен мандата на президента Румен Радев в президентството, напомня още SafeNews.

В първото си публично изказване след оповестяване на държавно управление от Мария Габриел ПП-ДБ се оповестиха против Мария Габриел, потвърждавайки, че е нарушила конституцията, припомня SafeNews.

„ Мария Габриел през днешния ден сподели, че не може да бъде министър председател. Габриел се поддаде на натиска на Борисов и Пеевски, няма качествата за министър председател “, сподели Кирил Петков.

„ Най-красивото и най-новото лице на мафията в България е Мария Габриел’, сподели от своя страна Асен Василев.

„ Кабинетът не е координиран с нас, аз не желая да бъда номиниран в състава на този Министерски съвет “, сподели Николай Денков.

„ Призоваваме Радев да отдръпна указа си “, сподели военачалник Атанас Атанасов. „ Такъв казус в новата българска история не е имало “, добави той.

 

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР