Радев очакваше Стефан Янев да стартира с летящ старт“ в

...
Радев очакваше Стефан Янев да стартира с летящ старт“ в
Коментари Харесай

Главният секретар на Радев: Към задържането на политиците от ГЕРБ отношение има изпълнителната власт и прокуратурата

Радев очакваше Стефан Янев да започва с „ летящ старт “ в МО, разки Стоянов
„ Към задържането на политиците от ГЕРБ отношение имат изпълнителната власт и държавното обвиняване, президентската институция е надалеч от тези действия. Това разяснява в предаването " Говори в този момент " по Българска национална телевизия Димитър Стоянов, основен секретар президента Румен Радев.

„ В интерес на истината, не сме получавали информация и преди, и по-късно “, заяни Стоянов и посочи, че българското общество е зажадняло за правдивост и се надява да не ставаме очевидци на такива постановки.

„ Арестът не приключи с обвиняване и виновността беше трансферирана върху прокуратурата. Тя от своя страна трансферира виновността върху изпълнителната власт в лицето на Министерство на вътрешните работи. Затова споделям, че евентуално им някаква режисура, нещо, за което ние не знаем “, сподели основният секретар на президента.

Той разяснява и визитата на американския министър на защитата Лойд Остин у нас и даването на помощ за Украйна: „ Както виждате и самият министър председател отхвърли да даде комплексите C-300 за Украйна. Няма смисъл ние да предоставяме нашия комплекс при изискване, че имаме стратегически комплекси, за които няаме прикритие. Само преди дни безпилотен летателен уред от Украйна прелетя през три натовски страни и падна в Загреб. C-300 е най-модерният комплекс, с който разполагаме, той подсигурява националната ни сигурност ".

Стоянов съобщи, че последните два служебни кабинета са свършили добре дилемите си. Главният секретар на президента отхвърли да разяснява до каква степен сполучливо е назначението на Бойко Рашков, съобщи, че министрите би трябвало да бъдат оценени от обществото.

Квота на президента в изпълнителната власт няма, безапелационен е Димитър Стоянов, който посочи, че решението за предопределение на Стефан Янев като министър на защитата е било персонално на Кирил Петков.

„ Янев се оправи отлично като длъжностен министър-председател и това е оценката на президента Радев. Той познаваше проблемите, които съпътстват българската войска и МО и президентът очакваше той да тръгне с " летящ старт " и да стартира да ги позволява от първия ден “, разяснява Димитър Стоянов.

Той разкри, че незабавно след освобождението му е била отправена покана към Стефан Янев да се върне като консултант на президента, само че той е отказал.

Назначенията на Кирил Петков и Асен Василев като служебни министри са им дали подтик да основат нов политически план, само че президентът не стои зад тях, добави съветникът на президента.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР