Радев незабавно е трябвало да извърши проверка в Главна дирекция

...
Радев незабавно е трябвало да извърши проверка в Главна дирекция
Коментари Харесай

Борислав Цеков: Поведението на Радев спрямо гражданството на Петков е укоримо

" Радев неотложно е трябвало да извърши инспекция в Главна дирекция „ Гражданска регистрация и административно обслужване “ дали сигналите на депутати, че Кирил Петков е с двойно поданство, дават отговор на истината, по този начин щеше се обясни обстановката и да се в профил министъра. Действието му може да се интерпретира като нарушаване на Конституцията без това безусловно да е юридически изрядно. Неконституционалността на указа не е самичък по себе си съображение за импийчмънт, само че държанието на президента е укоримо ". Това съобщи в по проблема с двойното поданство на някогашния длъжностен министър на стопанската система експертът по конституционно право Борислав Цеков.

Относно претенциите за персонално явяване на водача на " Продължаваме Промяната " Цеков съобщи, че такова по закон не се планува. " Решението на Конституционен съд не е изненадващо, не е имало юридически спор откогато са открити обстоятелствата. По принцип в случай че се търси отговорност, би било закононарушение от общ темперамент. По принцип може да се търси отговорност ". Това съобщи по проблема с двойното поданство на някогашния длъжностен министър на стопанската система експертът по конституционно право Борислав Цеков.

По думите му автоматизирано никой от актовете на Кирил Петков не пада, само че всеки обиден индивид, чийто права преценя, че са нарушени, би могъл да оспори акт.

" Би било рационално, в случай че настоящият министър желае изпреварващо да санира на общо съображение всички актове и да поеме отговорност. Това е негово решение ", изясни той.

Според него Петков е разбирал и знаел, че със заявката за отричане занапред се стартира процедура по освобождение от канадско поданство, само че за него е нямало значение.

" Хипотетично това може да се вмести като нарушаване на Конституцията като съображение за импийчмънт, само че това надали ще се случи. Става дума за предоверяване от страна на Радев ", счита Цеков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР