Радев насрочи първото заседание на Народното събраниеПрезидентът Румен Радев определи

...
Радев насрочи първото заседание на Народното събраниеПрезидентът Румен Радев определи
Коментари Харесай

Вечерни новини: Собственикът на „Лукойл Нефтохим“ се мести; Атака срещу „Турски поток“?

Радев насрочи първото съвещание на Народното събрание
Президентът Румен Радев дефинира датата, на която ще се организира първото съвещание на новоизбраното 48-о Народно заседание. Според подписания през днешния ден декрет то ще се състои на 19 октомври 2022 година от 9.00 ч., оповестяват от президентската институция.
Собственикът на „ Лукойл Нефтохим “ се мести в Дубай
Търговският клон на съветския колос „ Лукойл “ – Litasco – мести част от интервенциите си в Дубай през последните няколко месеца. Причината са европейските наказания против Москва, оповестява Reuters, базирайки се на разнообразни вътрешни източници. Компанията е позната в България като притежател на петролната рафинерия в Бургас – „ Лукойл Нефтохим “.
Две гръцки компании ще доставят полутечен газ на България през ноември
Двете гръцки газови компании – публичната DEPA Commercial S.A. и една от най-големите частни Mytilineos S.A. завоюваха търга на „ Булгаргаз “ за доставка на полутечен природен газ (LNG) за ноември. Търгът бе разгласен в края на септември от държавния публичен снабдител. Двете компании са класирани отпред измежду 13 в началото декларирали интерес. Впоследствие на изискванията за присъединяване са дали отговор 10 компании, а от тях осем – от Европа, Азия и Съединени американски щати – са подали предложения до крайния период.
10 нови IT учебни заведения? Бизнесът е все по-ангажиран с образованието
Във време, когато дигитализацията прониква все по-дълбоко в стопанската система, образованието по технологии, точни и инженерни науки придобива още по-голямо значение от когато и да било. В България обаче този клон от просветната система, а и тя като цяло, имат потребност от съществено укрепване, с цел да могат в някакъв миг да разцъфнат и дадат плода, от който бизнесът има потребност. Докато страната занапред пробва да съживи бранша, освен това тромаво и страхливо, не е изненада, че се появяват от ден на ден частни начинания, допълващи или даже изземащи функционалностите ѝ да образова.
София към този момент има първия си Food Hall
В сърцето на София отвори порти първият по рода си food hall (място, на което се оферират храни и питиета от разнообразни ресторанти). За този вид кулинарна формула желани са на първо място начинаещи, дребни и локални бизнеси. Това прави и Искрен Вълев с откриването на Bohemian Hall – събира на едно място 12 български марката.
Путин предизвести за допустима офанзива против „ Турски поток “
Руският президент Владимир Путин в понеделник предизвести Украйна, че ще има недопечен отговор, в случай че има нови офанзиви като тази на Кримския мост. Той е приказвал на разкриване на съвещание на Съвета за сигурност, като намерено упреква Украйна за случая, станал в събота, и го назовава „ терористичен акт “.
Унгария ще помогне на Сърбия да получава съветски нефт
Будапеща и Белград се споразумяха да изградят водопровод, който да доставя Сърбия с съветския недопечен нефт Уралс. Идеята е оборудването да се свърже с петролопровода „ Дружба “, а новината идва дни след формалното приемане на осмия пакет от наказания на Европейския съюз против Русия, в който попадат и доставките на суровия нефт за Сърбия през Хърватия.
Скъпата сила „ гони “ немските компании в чужбина
Скъпата сила и повишаването на други разноски, като за труд да вземем за пример, карат от ден на ден немски компании да обмислят пренасяне на индустриални бази в чужбина. Deutsche Bank даже предвижда ускорена деиндустриализация на страната.
Renault и Nissan договарят за огромна смяна на автомобилния съюз
Renault и Nissan оповестиха, че договарят за бъдещето на техния съюз, в това число инвестиция на японския авто производител в новото дружество за електрически транспортни средства на своя френски сътрудник. Разговорите, които биха могли да доведат до най-голямото пренастройване на алианса след ареста през 2018 година на дългогодишния изпълнителен шеф Карлос Гон, включват продажбата на част от каузи на Renault в Nissan, споделиха пред Reuters двама души, осведомени с процеса.
Amazon ще влага над €1 милиарда в европейски парк от е-ванове и е-камиони
Amazon.com Inc разгласи в понеделник, че ще влага повече от 1 милиарда евро през идващите пет години в електрически ванове, камиони и центрове за пакетиране в цяла Европа, ускорявайки напъните си за реализиране на чисти нулеви излъчвания. Финансирането е ориентирана и към стимулиране на нововъведенията в транспортната промишленост, както и построяването на повече социална инфраструктура за зареждане на електрически транспортни средства в Европа, написа Reuters.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР