Радев би могъл да бъде притегателен център на различни периферии

...
Радев би могъл да бъде притегателен център на различни периферии
Коментари Харесай

Стойчо Стойчев смята, че Радев щял да се тества електорално

Радев би могъл да бъде привлекателен център на разнообразни периферии и сърцевини. Основната банка, от която би черпил запас, е Българска социалистическа партия. Именно по тази причина е и този латентен спор. Радев отвори война. Правилно сподели Нинова, че ще чака парламентарните избори, тъй като той ще се яви на тях под някаква форма - без значение, че не може да взе участие непосредствено. Никой обаче не го възпира да припознае някоя от съществуващите други възможности. Така че той ще се опитва на тези избори да се тества електорално.
Това съобщи пред Българската национална телевизия политологът доцент Стойчо Стойчев. В предаването " Още от деня " с него бе и Борис Попиванов.

Повод за мненията на двамата е днешното изказване на Румен Радев, в което той разгласи желанието си да се кандидатира за нов президентски мандат.

" Радев сподели: Аз няма да съм номинация на партиите. Аз съм номинация на себе си ", уточни още Попиванов и добави:

" Заявката на Румен Радев беше непредвидена, само че поредна и присъща за неговото политическо държание и жанр. Той е непознат на конюнктурата " Ще ви кажа, когато му пристигна времето ". В случая стартираме политическата година по този метод и се връща диалога за политика и опция ".

Стойчев също е на мнението, че президентът се е " разкачил от опеката на Българска социалистическа партия ".

“Може би е положително времето президентът да реши какво ще прави през идващия си мандат, в случай че го завоюва. Изненада много и политиците, и анализаторите. Симпатизирам на сходен метод, тъй като се беше стигнало до обстановка, в която президентът беше подложен в състояние да се моли на Българска социалистическа партия за поддръжка, което би означавало някаква глоба по отношение на неговия мандат ", добави той.

По думите му на процедура Радев е декларирал, че повече няма да бъде партийна номинация и влиза в борбата със лични сили.

" С това изказване действително се започва политическата година и се връща диалога за алтернативата в българската политика. Вече се намираме във фактическа изборна акция ", уточни на собствен ред Попиванов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР