Радарна снимка РВДОт утре, 6-ти октомври, очакваме трайно захлаждане, времето

...
Радарна снимка РВДОт утре, 6-ти октомври, очакваме трайно захлаждане, времето
Коментари Харесай

Meteo Balkans: Валежи и захлаждане очаквайте от утре

Радарна фотография РВД

От на следващия ден, 6-ти октомври, чакаме трайно захлаждане, времето ще се скапе още тази нощ (5-ти против 6-ти ) От югозапад ще  стартират превалявания, който последователно до обяд  ще обзет огромна част от Западна и Централна България. Това оповестява на страницата си  .

Добре изразен леден атмосферен фронт ще премине през страната ни.

От северозапад вятъра ще се усилва, ще стартират превалявания,  тук-там придружени  от   гръмотевици. Валежите ще са обложни и продължителни по темперамент (  есенен тип).  По-значителни ще процесите над Западна и Централна България, за тези региони е публикуван и оранжев код. Очакваните сумарни количества  дъжд ще са сред 20-40 л /кв.м. Температурите над Западна и Централна България ще се намалят, но жегата остава над източните региони от страната. Следобедните часове над Североизточна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и не са изключени да се образуват гръмотевични стихии.

Оранжев код : Издаваме за предстоящи обилни по количества превалявания, като на обособени места те ще са сред 30-50л/кв.м. По-значителни, чакаме да са преваляванията над Йонийско море, като там не са изключени да се образуват и шквалови  линии.

У нас: Валежите изначало ще  са от конвективен темперамент, само че по-късно със захлаждането ще са продължителни от есенен вид. Възможни са и  шквалови феномени над Дунавската низина.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР