Рада Миладинова не е наследила професията на майка си и

...
Рада Миладинова не е наследила професията на майка си и
Коментари Харесай

Дъщерята на Марта Вачкова иска да е като дядо си

Рада Миладинова не е наследила специалността на майка си и дядо си, само че е попила доста от тях и целеустремено се пробва да наподобява на тях. Тази година тя приключи първи курс в Художествената академия компетентност „ Плакат ”. Следвайки сърцето си и отдавайки се на гения си да рисува, сбъдва детската фантазия на майка си Марта Вачкова, научи HotArena.

И въпреки да черпи от нейния опит и житейска философия, Рада неотдавна акцентира, че наподобява доста повече на дядо си Григор Вачков: „ Много бих желала да бях срещала дядо си. Хората, които го помнят, ми споделят, че по темперамент наподобявам на него. Баба все ми повтаря, че доста бихме се разбирали ”.
Рада показа още, че постоянно й споделят, че образно е наследила негови черти, само че самата тя не ги открива доста. А постоянно желала да има неговите очи и тези на майка си: „ Те са някак леко дръпнати и вдигнати нагоре. Като дребна дори си ги дърпах и моите, тъй като желаех да са като техните. Обаче за мен е доста по-важно да наподобявам по темперамент на дядо си, тъй като всички описват за това, че е бил почтен и добър човек ”.

За него най-вече е слушала от майка си и баба си – за неговото идване в София да следва в НАТФИЗ с дървен куфар, цялостен с хляб; за бедното семейство, от което произхождал, да мощния му акцент и по какъв начин го приели пробно първата година. „ Бил е толкоз твърдоглав и работлив, че е оправил говора си за една година. Сега като виждам филмите с него, не мога да си показва, че е имал подобен огромен проблем ”, споделя Рада.

Като дребна тя се изявява в детска театрална пиеса, само че постоянно била доста срамежлива. А другояче толкоз доста обича театъра, че предходната година когато трябвало да избира какво да учи, съществено се насочила към сценографията. В последния миг обаче се отказала и избрала рисуването, с което се занимава от дете. Още в първи курс в Художествената академия й оферират да изрисува марка по случай 85-годишнината на дядо си. Марката е в послание от месец май.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР