Ръчно добавяме само други данните за отстъпки по застраховки и

...
Ръчно добавяме само други данните за отстъпки по застраховки и
Коментари Харесай

Данъчната декларацията от 2020 г попълнена автоматично

Ръчно прибавяме единствено други данните за отстъпки по застраховки и дарения

За приходите ни, получени от работодателите ни през 2019 година, от началото на на идната година ще отваряме през нета попълнена данъчна декларация с данните. Работодателите ще имат задължението да изпратят информацията в Национална агенция за приходите, а в историята отиват хартиените служебни бележки, издавани на лицата за изплатените им през годината приходи и удържания налог. Това плануват измененията в данъчното законодателство, утвърдени от държавното управление на последното му съвещание в сряда, които ще бъдат препоръчани за утвърждение от Народното събрание,пише в. Монитор.

Целта на смяната е автоматизираното зареждане на цялата информация в образците на годишните данъчни заявления на лицата. Със законопроекта се предлага прекосяване напълно към подаване по електронен път на информации и заявления от самоосигуряващите се лица.

От Национална агенция за приходите прецизираха за " Монитор ", че ръчно в данъчната декларация ще се попълня останалата информация, касаеща други приходи, а също по този начин и данните за направени застраховки, дарения и други, за които може да се употребяват данъчни отстъпки.

В проектозакона, признат през вчерашния ден от кабинета, се предлага още прекосяване към облагане с финален налог, вместо с налог върху годишната данъчна основа на добитите облагаеми парични и предметни награди от игри, надпревари и състезания, които не са предоставени от шеф или възложител, както и нарастване на цената на необлагаемите награди и предметни облаги на до 100 лева

В Закона за локалните налози и такси данъкът върху транспортните средства за леки коли и товарните коли с механически позволена оптималната маса не повече от 3,5 година да се дефинира по формула, която включва два съставния елемент: веществен и екологичен, предлага още кабинетът. Освен това при осъществяване на договорка или деяние за придобиване на моторно транспортно средство нотариусите ще правят инспекция за съществуване или липса на отговорности за налог върху него посредством автоматизиран продан на данни със системата, поддържана от министерството на финансите, при посредничеството на Министерство на вътрешните работи. В 7-дневен период след осъществяване на договорката или действието по придобиване на неподвижен парцел или МПС нотариусите ще уведомяват съответната община за трансферираните вещни права върху недвижимия парцел или моторното транспортно средство, както и ще дават информация за размера на заплатения налог и за основата, върху която е избран.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР