Ръчната спирачка не е играчка и в никакъв случай не

...
Ръчната спирачка не е играчка и в никакъв случай не
Коментари Харесай

Младите шофьори: Със самочувствие и без правилна преценка за риска на пътя

Ръчната спирачка не е играчка и никога не би трябвало да се дърпа в придвижване. Това разяснява пред Дарик ръководителят на Академия за безвредно шофиране " Павел Жеков " - Васил Жеков.

Професионалният авто играч означи, че младите водачи имат прекомерно самочувствие на пътя и това постоянно е причина за липса на вярна преценка при рискови обстановки. " Строго е неразрешено да се опитва по улиците. Тези, които го вършат, не са виновни единствено за техния живот, само че и за живота на останалите. А те не се замислят, че заплашват живота и на останалите ", разяснява Жеков.

Всички сме били нови водачи и всеки желае да изпита удоволствието от шофирането, признава той. " За страдание в България няма къде да се случи това нещо. Почти във всички страни има писти, полигони, където това да се случва. Места, където да се изразходва тази сила, експанзия ", добавя Васил Жеков.

" Шофьорите не знаят, че колата е нещо доста рисково и съществуват физични закони, които би трябвало да бъдат изучени, с цел да могат да си разрешат изобщо да вършат каквото и да е с автомобила ", разяснява още автомобилният играч.

И дава образец с ръчната спирачка. " Тя не би трябвало да се пипа в града ", безапелационен е той. " Ръчната спирачка е направена колата да не потегля, в случай че е под надолнище. И в професионалните среди тя се употребява от водачите в надпревари. По никакъв метод ръчната спирачка не би трябвало да бъде опъвана от водачите в градски условия ", разясни пред Дарик ръководителят на Академията за безвредно шофиране.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР