Работохолизмът уврежда психичното здраве на жените. Жените, които работят повече

...
Работохолизмът уврежда психичното здраве на жените. Жените, които работят повече
Коментари Харесай

Жените, които работят твърде много, са с по-голям риск от депресия

Работохолизмът поврежда психологичното здраве на дамите. Жените, които работят повече от 55 часа седмично, са с повишен риск от меланхолия, сочат резултатите от английско проучване.

Жените, които работят дълги часове, са със 7,3 % повече признаци на меланхолия спрямо работещите сред 35 и 40 часа седмично представителки на нежния пол.

Жените, които работят през всички или множеството уикенди, са с 4,6 % повече депресивни признаци спрямо тези, които работят 5 дни в седмицата. "Това е наблюдателно проучване и въпреки да не сме открили какви са аргументите за нараствания риск от меланхолия за дамите, знаем, че доста представителки на нежния пол правят повече домашна работа от мъжете и в следствие работят дълги часове ", съобщи ръководителката на екипа Джил Уестън от Лондонския академични лицей.

 g Thinkstock

Дългите часове работа за работещите майки са по-малко, в сравнение с за бездетните дами, а бащите работят по-дълги часове спрямо дамите и мъжете без деца. Около половината от дамите работили през уикендите, до момента в който това се отнасяло за две трети от мъжете. "Жените, които работят множеството уикенди, са склонни да одобряват нископлатена работа, а това усилва равнището на меланхолия - означи Уестън. - Жените по принцип са с по-голям риск от меланхолия спрямо мъжете и това бе доказано от проучването. "

Резултатите от проучването са оповестени в Journal of Epidemiology & Community Health.

 g Thinkstock

Не пропускайте нашия нов раздел "Оферти ", в който ще откриете потребни, практични и прелестни артикули на промоция от българския пазар, особено селектирани за вас от екипа на Edna.bg.

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР