Работодателските организация в Испания са категорично против увеличаването на минималната

...
Работодателските организация в Испания са категорично против увеличаването на минималната
Коментари Харесай

Разнобой! Работодателите се обявиха против увеличение на минималната заплата

Работодателските организация в Испания са изрично срещу увеличението на минималната работна заплата до края на тази година. Основният им мотив е, че пандемията от Ковид-19 към момента има мощен резултат върху стопанската система на страната и по тази причина би трябвало да се изчака, преди да се подхващат сходни стъпки.

В момента минималната работна заплата е 950 евро. По предложение на профсъюзите държавното управление на Педро Санчес предложи нарастване за остатъка от годината сред 12 и 19 евро на месец, което е в диапазона 1,2% и 2%, само че срещна съпротивата на работодателските организации.

Според шефа на Испанската Конфедерация на бизнес организациите Антонио Гараменди те не са срещу нарастването по принцип, само че не го утвърждават в този момент, тъй като моментът към момента " е внимателен " от икономическа позиция. Според него покачването на минималната работна заплата " може да нанесе доста вреди ", тъй като през последните три години тя към този момент е нараснала с 30%.

По думите на Гараменди, на този стадий е доста по-важно да се удължи инструментът за подкрепяне на компаниите в изискванията на пандемия до края на декември, тъй като към момента доста браншове са наранени от рецесията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР