Работодателите в България са резервирани към наемането на служители през

...
Работодателите в България са резервирани към наемането на служители през
Коментари Харесай

Трудовата заетост ще се увеличи едва с 1% през идните месеци

Работодателите в България са резервирани към наемането на чиновници през идващите три месеца. Според проучване на интернационалната консултантска компания Manpower трудовата претовареност ще се усили с 1%, съобщи Българска национална телевизия.

Едва 6 на 100 от интервюираните работодатели имат намерение да назначат нови чиновници. Най-търсени са служащите в бранш " Хотелиерство и ресторантьорство ". Работодателите във Варна и Пловдив са единствените, които чакат да усилят заетостта до края на декември, а в София предвиждат застой на пазара на труда.

Според проучването, растежът на наетите в бранш " Хотелиерство и ресторантьорство " се чака да е 7%. Браншът е един от най-силно засегнатите от COVID-19 рецесията.

През летните месеци в русенските заведения за хранене и хотели липсваха квалифицирани фрагменти, тъй като са работили в морските курорти за два пъти по-високи заплати. Сега обаче работодателите ще ги наемат още веднъж.

Според изследването, във Варна и Пловдив се чака разкриването на най-вече работни места. Работодателите в Бургас и Русе плануват спад на заетостта, сочи изследването.

Резултатите от проучването демонстрират още, че 64% от компаниите възнамеряват да предложат отдалечена работа и гъвкаво работно време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР