Работодателите от всички икономически сфери отново имат възможност да се

...
Работодателите от всички икономически сфери отново имат възможност да се
Коментари Харесай

Бюрото по труда пита бизнеса от какви кадри има нужда

Работодателите от всички стопански сфери още веднъж имат опция да се включат в анкетно изследване за потребностите от работна мощ, провеждано от Агенцията по заетостта. Представителите на бизнеса могат да показват непосредствено в on-line анкетен формуляр обсега, специалностите, компетенциите, знанията и уменията на търсените от тях служащи и експерти. Целенасочено проучване ще се организира измежду статистическа извадка работодатели с разнообразни характерности за териториален обсег, икономическа активност, величина и тип на предприятието и други

Проучването се организира за повторно и се осъществя на съображение член 10, алинея 2, от Закона за поощряване на заетостта взаимно с Комисиите по заетостта към Областния съвет за развиване в 28-те области в страната. Информацията от анкетите ще се обобщава на регионално равнище от експертен екип с представители на държавната и локална власт, национално показаните организации на работодателите и синдикатите, браншови и други организации. Въз основа на събраната информация ще се прави регулярен разбор на потребностите на бизнеса от работна мощ с избрани познания, умения и компетентности. Затова разчитаме на всички работодатели от област Варна да се включат интензивно в изследването.

Анкетният формуляр ще може да се попълня до 17 септември 2018 година на електронната страница на Агенцията по заетостта в рубриките " Проучване за потребностите от работа мощ " и " На фокус ", както и през линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSevbw8LEI_gW_VBcJILMSqNlvjqOXVg1-zpJkPOrQx8FzIZQg/viewform.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР