Работодателите излизат на протест на 28 февруари. Това се казва

...
Работодателите излизат на протест на 28 февруари. Това се казва
Коментари Харесай

Работодателите излизат на протест срещу цените в енергетиката


Работодателите излизат на митинг на 28 февруари. Това се споделя в известие на пресцентъра на БСК до медиите. Протестът е под лозунга „ НЕ “ на далаверите в енергетиката! “. За това се договориха национално представителните организации на работодателите, обединени в АОБР – Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара (БСК), Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Протестът е подсилен от браншовите организации, членуващи в АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, Национален профсъюз „ Защита “ и синдикалните организации в участващите в митинга компании, се споделя в известието.

Припомняме, че работодателските организации предвиждат през февруари растеж на цената на силата за бизнеса до 60%. Според тях този растеж ще се отрази и на контролирания пазар и ще докара до растеж от 15 0 30 %. Шефовете от енергийния бранш, в това число и ръководителя на КЕВР отхвърлят такава взаимозависимост.

Всъщност, анализът сочи, че бизнесът е обезпокоен от обвързването на цената на балансиращата сила с пазар ден напред, което може да усили цените, които фирмите заплащат за небаланс. Припомняме, че след това се чака и почасово обвързване на цените. Това надлежно значи, че бизнесът ще би трябвало да планува съществени вложения. От друга страна терзанието е за цена " обвързване към обществото ".

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР