Работодателите и синдикатите у нас поискаха повече пари по Националния

...
Работодателите и синдикатите у нас поискаха повече пари по Националния
Коментари Харесай

Работодатели и синдикати искат удължаване на антикризисните мерки

Работодателите и синдикатите у нас желаеха повече пари по Националния проект за възобновяване и резистентност и удължение на антикризисните ограничения в поддръжка на бизнеса до края на годината. Предложенията са завършени в послание до народните представители, с искане за среща през идната седмица, предава БНР. 

Бизнесът и синдикатите са дефинирали спомагателни оферти към Националния проект и упорстват те да бъдат вписани още до 30-и април, тъй че документът да стигне в точния момент в Брюксел и страната ни да получи първите заплащания по него от тази есен. 

" Да доразвием трите фонда - за софтуерна рационализация, за " зелен преход "  и цифровизация. Настояваме към към този момент наличните 900 млн. лв. да се добавят 400 млн. лв. и общият запас да стане 1,3 милиарда лв.. Това са парите, които най-лесно ще стигнат до компаниите. Ваучерната стратегия за базовите цифрови умения сега е финансирана с 200 млн. лв.. Смятаме, че би трябвало да стигне до 500 млн. лв.. И последната мярка, която желаеме депутатите да чуят от нас, е спомагателен 700 млн. лв. запас за поощряване на производството и предпазване на ел. сила от ВЕИ за лични потребности, на предприятия и семейства ", разгласи президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Бизнесът изиска удължение на антикризисните ограничения в поддръжка на промишлеността и заетостта до края на годината. Специално за безработните Евгени Иванов от КРИП уточни: " За всеки нает незает страната ще помогне на работодателя с минимална работна заплата, здравни и обществени осигуровки, плюс заплатен отпуск ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР