Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и

...
Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и
Коментари Харесай

Работодатели и самоосигуряващи се от транспорта и туризма могат да получат 290 лв. месечно

Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „ Транспорт “, „ Хотелиерство и ресторантьорство “ и „ Туризъм “, чиито доходи са намалели с не по-малко от 20% за избран интервал, ще могат да получат обезщетения в размер на 290 лева месечно за опазване на заетостта на служащите и чиновниците.

Това реши държавното управление с одобряването на изискванията и реда за погашение на обезщетения в непосредствено засегнатите от ограничаващите ограничения за битка с епидемията от ковид предприятия.

Вижте какъв брой милиона са изплатени по мярката 60/40

Очаква се към 22 000 работещи да получат такава поддръжка. Финансовите средства, нужни за погашение на обезщетенията щебъдат обезпечени от Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “, като избраният бюджет е в размер на 40 млн. лева

Съгласно Решението на Министерския съвет обезщетенията ще се изплащат за цялостен календарен месец, считано от 01.07.2020 година, само че за не повече от шест месеца.

Работодателите, кандидатстващи за погашение на обезщетения, следва да дават отговор на няколко съществени условия, измежду които са: да не са оповестени в неплатежоспособност или да не се намират в произвеждане по неплатежоспособност или ликвидация; да нямат отговорности за налози и наложителни осигурителни вноски към 31 декември 2019 г.; през интервала на погашение на обезщетенията да не получават финансиране за хонорари и осигурителни вноски от държавния бюджет по стандарти, признати в осъществяване на член 71 от Закона за обществените финанси.

Право да получат обезщетения имат самоосигуряващи се лица, които не би трябвало да имат отговорности за налози и наложителни осигурителни вноски към 31 декември 2019 година

Друго наложително изискване е да резервират активността си, до момента в който получават обезщетения, както и за спомагателен интервал, еднакъв на половината от времето, през което получават средствата.

Условието за опазване заетостта е годно и за работодателите. Заявленията за погашение на обезщетения ще се подават в бюрата по труда, обслужващи територията по мястото на работа на служащите и чиновниците.

Средствата ще се изплащат след приемане на позитивно решение от Европейската комисия за съвместимостта на помощта с вътрешния пазар според Договора за действието на Европейския съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР