Работното време в България да е както в Европейския съюз

...
Работното време в България да е както в Европейския съюз
Коментари Харесай

КНСБ настоя работното време у нас да е 52 часа седмично

Работното време в България да е както в Европейския съюз - до 52 часа седмично. За това настоя вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов на конференция, отдадена на последните промени в Кодекса на труда.

Работно време в България е 56 часа, а в Европейски Съюз - 52 часа седмично. Все още в България не е приведена наредба на сумираното пресмятане на работното време, според европейските наставления и Международната организация на труда, посочи Капитанов.

Освен настояванията, които КНСБ уточни за увеличение на приходите, едно от огромните претенции на синдикалната организация е съблюдаване на законодателството - както българското, по този начин и европейското.

Промените в Кодекса на труда от 1 януари са да покачат съчетаването на трудовия и фамилен живот. Липсва обаче задължението на страната за правната наредба за сумираното пресмятане на работното време.
 Работодателите дават отговор на синдикатите за сумираното работно време
Работодателите дават отговор на синдикатите за сумираното работно време

Смятат, че излизането им от работната група е извънредно

КНСБ настоя работодателят да осведоми чиновниците си при всяко едно изменение в Кодекса на труда. Когато срочният трудов контракт е за период до 1 година, срокът за изпитване наложително се дефинира най-много до 1 месец. Работодателят е задължен да обезпечи информацията за изискванията и реда за преустановяване на трудовия контракт, според наредбите на този кодекс. Работодателят да даде информация за обезпечавания образования, свързани с поддържане и повишение на професионалната подготовка и възстановяване на професионални умения на съответния чиновник, настояха още от синдикалната организация.

КНСБ настоя още да се даде формулировка в Кодекса на труда за комерсиална загадка и спор на ползи. При постъпване на работа със сключването на трудов контракт може да се вкара възбрана за полагане на спомагателен труд при различен шеф. Ако тази възбрана бъде нарушена, работодателят може да има рекламация към своя служащ или чиновник за нарушение на разпореждания в трудовия контракт и законодателство.

КНСБ настоя за транспарантни връзки сред работодателя и служителя в детайлите на трудово отношение.
 КНСБ не утвърждават измененията в КТ за сумираното пресмятане на работното време
КНСБ не утвърждават измененията в КТ за сумираното пресмятане на работното време

Допълнителна отмора и по-високо заплащане за изключителния труд желаят те
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР