Работното място е създадено за екстроверти, казва Деб Лиу. Успехът

...
Работното място е създадено за екстроверти, казва Деб Лиу. Успехът
Коментари Харесай

Как интроверт успя в бизнес свят, създаден за екстроверти

Работното място е основано за екстроверти, споделя Деб Лиу. Успехът ви постоянно е привързан със способността ви да споделяте, да говорите, да осъществявате контакти и да управлявате хора.

Лиу доста добре знае това. Тя е основен изпълнителен шеф на компания на стойност 4.7 милиарда $. Описва се като изразено интровертна. Завършва с отличие инженерното си обучение, “на процедура без да приказвам с който и да било ”, споделя тя пред CNBC. Упоритата работа тогава, добавя Лиу, била изцяло задоволителна.

След това младата жена постъпва в Stanford Business School, където взаимната работа с сътрудниците ѝ носела 50% от оценките ѝ. Това я предиздвикало да потърси решение на казуса.

Лиу взема решение да огледа на екстровертността като практично умеене, в сравнение с като на непостижима харастеристика на личността.

В бизнес учебното заведение това се показва в слагане на дребни цели, като да вземем за пример, да приказва най-малко три пъти седмично във всеки клас. Тя продължава да се упражнява по този начин и по време на първата си софтуерна работа през 2002 година като старши продуктов управител в PayPal.

За Лиу самоназначеното образование за екстроверт се оказва успешен проект, който й оказва помощ да се усеща удобно и решително в връзката с други хори - нещо, от което зависи триумфът на кариерата й. Преди да стане основен изпълнителен шеф на Ancestry предходната година, тя заема други управителни позиции в PayPal, eBay и Фейсбук.

Ако се определяте като интроверт, може да употребявате нейната тактика. Лиу може да ви даде два съвета, в случай че желаете да тръгнете по нейния път.

Заделете време за извършения

На интровертите им е по-лесно да седнат обратно по време на диалог или среща, мислейки си “Моят глас не е наложително да се чува тъкмо в този момент ”.

Тази настройка не ви оказва помощ да бъдете по-добри в екстровертността. Вместо това, предлага Лиу, мислете за нея като за научаване на нов език. Не може да го усъвършенствате на мига, само че може да го подобрявате с всяка последваща среща с другите.

Например може да си поставите като цел да отидете на кафе с по-възрастен сътрудник всяка седмица. Или може да организирате постоянни срещи за генериране на хрумвания.

Работата върху дребните цели

Поставайте си дребни постижими цели, споделя Лиу. Не се стремете да говорите по 10 пъти по време на среща. Вместо това започнете като изразявате мнението си единствено два пъти на заседание или пък един път, само че всеки работен ден.

Този метод за слагане на цели идва на помощ на Лиу, когато в екипа й се появява “изключително интровертен ” чиновник. Тя го окуражава, поставяйки му задачата да приказва един път по време на 30-минутна среща и два пъти по време на едночасова среща. С всеки идващ ден служителят забравял дискомфорта си. По-късно той става вицепрезидент на друга компания, където никой не го познава като “много, доста тихия сътрудник ”.

Трябва да знаете, че този процесът не върви постоянно гладко, предизвестява Лиу. Не е изключено да се почувствате некомфортно, когато интензивно говорите и се срещате с други хора. Няма постоянно да сте подготвени с съвършени мнения.

Това е част от упражнението, споделя Лиу. С всеки идващ път ще ставате по-добри, само че се изисква време.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР