Работно съвещание със секретарите на общините в Пловдивска област, които

...
Работно съвещание със секретарите на общините в Пловдивска област, които
Коментари Харесай

Областният управител събра секретарите на общините в Пловдив...

Работно заседание със секретарите на общините в Пловдивска област, които поемат главната задача по подготовката на изборите, бе извършено в Областна администрация. Това е следващата среща, проведена от регионална администрация, на която се разискват значими въпроси и проблеми, с които са се сблъскали институции и ведомства при предходни избори, за отстраняването им за вота на 11 юли. „ Най-важното е да създадем такава организация, която да не остави и капка подозрение върху честността на изборите “, уточни основният секретар на Областна администрация Георги Янев.

Отново бяха дискутирани транспортните схеми при доставката на машините за гласоподаване, както и графикът за напредване на секционните изборни комисии до РИК, след привършване на изборния ден. Секретарите настояха компанията снабдител на машините да се съобрази с разписанията и схемите на общините, с цел да се избегне ненужното очакване. От общините са безапелационни, че техните графици би трябвало да са водещи. „ Координацията със „ Сиела Норма “ явно се очерта като най-трудния миг и ние сме взели всички ограничения, с цел да я подобрим “, увери Георги Янев.

Поставен бе и въпросът за регламента при стерилизация на изборните пространствата, а от регионална администрация поеха ангажимент за среща с РЗИ, в случай че здравният протокол не бъде изпратен до края на месеца.

Главният секретар заяви, че от РУО към този момент са дали лист с учебните заведения с видеонаблюдение. Той напомни също по този начин, че всеки член от новоназначените СИК, който желае да се имунизира, може да го направи по координиран график в здравната ревизия.

Днес регионалният шеф изпрати писмо до кметовете на общини, с което настоятелно обръща внимание и приканва към прецизно съблюдаване на императивните забрани, въведени с наредбата на член 182 от Изборния кодекс (ИК).

Съгласно цитираното предписание, не следва да бъде допускана предизборна пропаганда в държавни и общински институции, институции, държавни и Общински предприятия и в търговски сдружения с повече от 50 на 100 държавно или общинско присъединяване в капитала. Лицата на изборна служба в синдикалните и работодателските организации не може да организират предизборна пропаганда на работните си места.

Освен изложеното, нормативно открита е възбраната за потреблението на държавния и общинския превоз за предизборна пропаганда, както и не следва да се позволява такава 24 часа преди изборния ден, както и в изборния ден. Не се позволява осъществяването на предизборна пропаганда от чиновници на вероизповеданията, като не съставлява предизборна пропаганда осъществяването на религиозни обреди.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР