Работниците в "Автомагистрали-Черно море" АД отново излязоха на протест пред

...
Работниците в "Автомагистрали-Черно море" АД отново излязоха на протест пред
Коментари Харесай

Пътни строители отново излязоха на протест пред регионалното министерство

Работниците в "Автомагистрали-Черно море " АД още веднъж излязоха на митинг пред Министерство на регионалното развитие поради към момента неиздължените от страната средства за завършил ремонт на сектор от автомагистрала "Тракия ", съобщи Българска телеграфна агенция.

В митинга вземат участие и чиновници от "ИСА 2000 ", които са в същата обстановка.
Протестиращите желаят да им бъдат изплатени общо над 46 млн. лева за строителни и поправки действия по автомагистрала "Тракия ", като показват, че работата е свършена, а обектът е в употреба от юли.

От КНСБ обявиха, че това води до неплатени заплати и доста усложнения за осъществяване на активността на строителните компании. Става въпрос за заплатите на 810 индивида от "Автомагистрали-Черно море " АД и за над 420 служащи от "ИСА 2000 ".

В позиция на КНСБ в "Автомагистрали-Черно море " АД от през вчерашния ден, се показва, че в интервала октомври - ноември, поради тежката политическа конюнктура и противоепидемичните ограничения в страната, са се въздържали от ефикасни синдикални дейности, за неполитизиране на митингите и справедливите претенции. Сега още веднъж стачкуват, откакто са се пробвали да решат казуса с разговор и договаряния, само че са били прехвърляни от институция на институция, без ясни задължения и без проект за деяние.

В началото на митинга протестиращите алегорично "опаковаха " районното министерство като разпънаха пред постройката българското знаме, дълго над 100 метра.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР