Работниците от Емко са отказали днес да отидат на среща

...
Работниците от Емко са отказали днес да отидат на среща
Коментари Харесай

Министърът на икономиката е учуден, защо работниците от "Емко" го наричат лъжец

Работниците от " Емко " са отказали през днешния ден да отидат на среща в министерски съвет с аргумента, че министърът на стопанската система ги е излъгал. Пред Би Ти Ви Емил Караниколов изрази удивление от тази позиция, в случай, че са изпълнени двете им претенции от предходната седмица.

" На срещата предходната седмица те желаеха да се върне лиценза и да се работи по законодателство за военнопромишления комплекс. И двете бяха изпълнени ", разясни Караниколов. Той сподели още, че поставянетото в този момент искане за възобновяване на контракти с " Кинтекс " се е появило през днешния ден.

В отговор на въпрос, Караниколов акцентира, че той и премиера не са нареждали нищо по отношение на " Емко " на нито една институция. Министърът разгласи, че " Кинтекс " и " Емко " имат търговски спор, който може да се реши в съда, а не от страната.

Според Караниколов ориста на " Дунарит " не е застрашена все още. Министърът на стопанската система акцентира, че в случай че има опция страната ще придобие сдружението на пазарен принцип, като се яви на възможен търг за обществена обмен на компанията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР