Работниците на Автомагистрали - Черно море в Шумен прекратиха протеста

...
Работниците на Автомагистрали - Черно море в Шумен прекратиха протеста
Коментари Харесай

Работниците от „Автомагистрали

Работниците на " Автомагистрали - Черно море " в Шумен прекратиха митинга си на пътния възел „ Белокопитово “ на Автомагистрала „ Хемус “.

Недоволството им е поради неизплатени от страната 27,6 млн. лева на пътностроителната компания за осъществен през предходната година ремонт на сектор от автомагистрала " Тракия ".

Пътният възел „ Белокопитово “ бе блокиран повече от час, откакто към 100 служащи на компанията го блокираха по-рано от в началото оповестения час - 12:00. 

От полицията пренасочваха трафика по обходни направления. След като придвижването край Белокопитово бе възобновено, се образуваха колони от тежкотоварни коли в посока София.

„ Ако няма реакция, митингът ни ще продължи през идващите дни. В сряда евентуално ще затворим Ришки проход “ , сподели икономическият шеф на " Автомагистрали - Черно море " Петя Стоянова.

Тя напомни, че задачата на синдикалната организация към компанията и на работодателя е близо 800-те основани трайни работни места да бъдат непокътнати. На 14 март от пътностроителната компания оповестиха, че плануват редуциране на 70 % от личния състав си в случай че не бъдат разплатени дължимите от страната средства. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР