Работниците, който реновират улицата ни, така подрязаха корените на 90-годишните

...
Работниците, който реновират улицата ни, така подрязаха корените на 90-годишните
Коментари Харесай

Граждани се жалват: Разбиха ни улицата и орязаха корените...

Работниците, който реновират улицата ни, по този начин подрязаха корените на 90-годишните акации, че те може да паднат всеки миг. За това сигнализираха живеещите на ул. „ Д-р Иван Селимински ”, чиито проблеми със старите дървета са от години. Става въпрос за типа „ Псевдоакация ”, която, по научни данни, живее най-много до 100 години. Според хората дърветата са изсъхнали, може да рухнат и да убият някого. Затова са пуснали подписка с 50 имена до дирекция „ Екология ” в Общината. Тя е с входящ №19П-1638 от 24 януари 2019 година.

„ Първо чакахме повече от година да подкастрят клоните. Сега поради реновирането на улицата и тротоарите по този начин орязаха корените, че се чудим по какъв начин още не са паднали тези дървета ”, оплаква се Стоян Иванов. Той твърди, че елементарно може да се види, че дърветата към този момент са изсъхнали. Ул. „ Д-р Иван Селимински ” попадна в последния миг в плана по Оперативна програма „ Региони в напредък ”, като в началото тя не бе планувана за възобновяване.

Христина Стоева, чиято къща е под сянката на едно от тези дървета, описа, че служащите са рязали корените от всички страни. И по този начин сухите дървета са станали още по-опасни. Ботаникът от Природонаучния музей Юлиян Маринов изясни, че при този тип 90 години е напреднала възраст. „ Горските ги режат, щом станат на 35-40 години ”, сподели той.

Шефът на дирекция „ Екология ” в общината Василка Чопкова към този момент е осведомена със сигнала. Тя напомни, че фрезоването не може да стане без минаването на комисия от районните кметства. „ Предали сме сигнала до регион „ Централен ” и до края на седмицата ще изпратят комисия, която да излезе с решение за дърветата ”, изясни госпожа Чопкова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР