Работниците и служителите от Емко излизат отново на протести седмица

...
Работниците и служителите от Емко излизат отново на протести седмица
Коментари Харесай

Работниците от Емко ще протестират след края на извънредното положение

Работниците и чиновниците от " Емко " излизат още веднъж на митинги седмица след края на изключителното състояние, оповестиха от оръжейното дружество. Това значи, че в случай че няма удължение на изключителното състояние те ще излязат на митинг на 20 май.

Поводът е " едноличното прекъсване " на издаването на позволение за експорт на създадената продукция от страна на министъра на стопанската система Емил Караниколов.

От " Емко " упрекват икономическия министър, че е задвижил проект, с който да се открадне изпълняван контракт за експорт на продукция на завода за пазари на НАТО и да се трансферира този контракт на компании от " едно известно обграждане " без да показват кое.

В понеделник Караниколов се прибра от Абу Даби, където взе участие в чудноват бартер на две български компании – " Интръст " на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски и " Градус " на Ангел Ангелов, против медицински консумативи и тонове " питателни фурми ", както се изрази икономическия министър. Сега той е под наложителна 14-дневна карантина, само че продължава да работи от у дома.

Във вторник президентът Румен Радев посети завода на " Емко " в Трявна и прикани ръководещите да не бавят издаването на разрешителното за експорт на продукцията обричайки на апетит стотици служащи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР