Работниците и служителите на НИМХ отново са готови на протестни

...
Работниците и служителите на НИМХ отново са готови на протестни
Коментари Харесай

Метеоролозите отново излизат на протест, готови са за гражданско неподчинение

Работниците и чиновниците на Национален институт по метеорология и хидрология още веднъж са подготвени на протестни дейности, във всякаква законова форма, в това число и гражданско непокорство.
 Удар под кръста: Българска академия на науките приключи мандата на шефа на Национален институт по метеорология и хидрология, цялото управление напуща от взаимност  Решено: Национален институт по метеорология и хидрология излиза от Българска академия на науките  Метеоролозите: При естествен бюджет ще можем да предупредим за рисково време не за 20-30 мин., а за секунди
Това се показва в декларация на академичната синдикална организация на Националния браншов профсъюз " Висше обучение и просвета - КНСБ ", подкрепена от чиновниците и щаба на митинга на Националния институт по метеорология и хидрология. 

" Считаме, че решението на Управителния съвет на Българска академия на науките за предварително преустановяване на мандата на Директора на Национален институт по метеорология и хидрология п  проф. доктор. Христомир Брънзов е углавен акт, с който се потъпква позицията и мнението на всички служащи и чиновници в Института. За следващ път заявяваме, че мястото на Национален институт по метеорология и хидрология не е в структурата на Българска академия на науките. Със своеволието на Управителния съвет на Академията очевидно се нарушават всички договорености и съглашения, реализирани на срещата на 29.08.2018 година, извършена след следващите протестни дейности на чиновниците на Института. " - написа в декларацията.

Документът е изпратен до премиера, министъра на образованието, ръководителя на Общото заседание на Българска академия на науките, както и до ръководителя на БАН.

Работещите в Националния институт по метеорология и хидрология упорстват на идното съвещание на Общото заседание на БАН на 10 септември " да се анулира взетото решение за освобождение от служба на Директора на Национален институт по метеорология и хидрология проф. доктор Христомир Брънзов. "

" Призоваваме акад. Ревалски в качеството си на Председател на Българска академия на науките, до анулация на решението на Управителния съвет, неотложно да назначи за изпълняващ длъжността Директор на Национален институт по метеорология и хидрология п проф. Христомир Брънзов, което в сегашния миг ще спомогне за извеждането на Национален институт по метеорология и хидрология от рецесията, в която се намира. " - декларират още от щаба на митинга.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР