Работници в някои от германските складове на Amazon започнаха стачни

...
Работници в някои от германските складове на Amazon започнаха стачни
Коментари Харесай

Работници на Amazon в Германия стачкуват за по-високи заплати

Работници в някои от немските хранилища на Amazon започнаха протестни дейности с претенции за по-високо възнаграждение и по-добри условия за труд, разгласи локалният синдикат в бранша на услугите Verdi, предава Reuters.

Германия е най-големият пазар на Amazon след Съединени американски щати. Синдикалната организация Verdi провежда стачки против Amazon от 2013 година насам, като недоволството е ориентирано в една и съща посока – ниско заплащане и неприятни условия за труд.

Настоящата стачка упорства за по-високо заплащане за чиновниците на Amazon, защото профсъюзът е постигнал съглашение за растеж в заплатите с огромна част от търговците на дребно в Германия.

Синдикатът показва, че служащите в три склада на Amazon в страната ще стачкуват през днешния ден. Стачката съответствува с празника Вси светии.

Работници от четири други местоположения ще стартират да стачкуват във вторник, като стачните дейности ще продължат от 24 часа до три дни, излиза наяве от Verdi.

“Недопустимо е, че мултинационална компания, на стойност милиарди, която прави пари с лекост отхвърля да даде на чиновниците си нарастването на възнагражденията, които други компании в промишлеността заплащат “, показват от Versi.
 Amazon отсрочва връщането на чиновниците в офисите за 2022 година Amazon отсрочва връщането на чиновниците в офисите за 2022 година
Amazon отсрочи връщането в офисите на чиновниците до началото на идната година заради внезапното увеличение на броя на хората, инфектиран...

От профсъюза желаят Amazon да се съобрази с груповото съглашение в бранша за търговия на дребно.

Amazon показва в изказване, че предлага чудесно възнаграждение, придобивки и кариерни благоприятни условия.

Компанията разяснява, че не вижда по какъв начин стачката ще засегне клиентите й. По-рано през тази година, Amazon съобщи, че ще подсигурява стартово заплащане за работа в складовете в Германия в размер на 12 евро на час от юли, което ще нарасне до най-малко 12.50 евро на час през есента на 2022 година.

Заплатите в Amazon изпреварват минималното заплащане в Германия, което възлиза на 9.60 евро на час. Минималната заплата в Германия обаче ще скочи на 12 евро на час, в случай че бъде реализирано съглашение от идната коалиция в Германия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР